Voorspellingen hoofdklasse 25 oktober (dames)

Speelronde acht voor de vrouwen van hoofdklasse. Een prachtig affiche in de herfstvakantie: topploegen Amsterdam en SCHC spelen tegen elkaar in het Wagener stadion. Hoofdklassehockey.nl voorspelt een drukbezochte en doelpuntrijke wedstrijd. Daarnaast: een primeur voor Push en de negatieve reeksen van Oranje Zwart en Bloemendaal zetten nog even door.

SCHC Amsterdam dames RB

Push – Hurley 1-1
Push moet eens punten pakken en Hurley, dat tot nu toe moeite heeft met scoren, is de tegenstander waarbij dat gaat lukken. De Amsterdammers hadden wellicht recht op meer, maar opnieuw stokt het spel bij de aanvalslinie. Push profiteert optimaal van de schaarse mogelijkheden en sleept zo de eerste hoofdklassepunten binnen.

Kampong – Laren 0-2
Kampong heeft geleerd van het duel tegen SCHC vorige week toen de Utrechters binnen de kortste keren tegen een flinke achterstand aankeken. Tegen andere topper Laren focussen de vrouwen van Stijn van Roosendaal zich derhalve iets meer op het verdedigende aspect. Met verve, want de Gooise ploeg komt in de eerste helft niet to scoren. Pas na de pauze scoort Lieke van Wijk twee keer uit de strafcorner.

Amsterdam – SCHC 3-4
Een echt topduel en het bezoeken van het Wagener stadion meer dan waard. Amsterdam en SCHC, hofleveranciers van het Nederlands elftal, spelen beide aantrekkelijk en aanvallend hockey. Beide ploegen maken aanspraak op de overwinning, desalniettemin zijn de bezoekers de gelukkige. Scoren gaat de de Bilthovense ploeg makkelijk af en zondag laat Caia van Maasakker wederom zien dat zij momenteel de gevaarlijkste strafcorner van de hoofdklasse heeft.

MOP – Pinoké 1-1
MOP staat op een prachtige vijfde plek, maar is nog niet de stabiele hoofdklasser die de Vughtse ploeg wil zijn. Tegen Pinoké komen de Brabanders maar niet op stoom en moeten daardoor genoegen nemen met een gelijkspel. Een knap en belangrijk punt voor de Amsterdammers, die Merel de Blaey mogen bedanken voor haar late gelijkmaker.

Hdm – Oranje Zwart 3-2
De wedstrijd tegen Oranje Zwart betekent de eerste thuiszege voor hdm, dat bezig is aan een indrukwekkende serie. De Haagse vrouwen pakken voor het vierde duel op rij punten. OZ’s positie wordt daarentegen steeds benauwder, de Brabanders verliezen voor de vierde keer op rij. Rocio Ybarra’s twee doelpunten tegen haar oude ploeg kunnen de nederlaag niet voorkomen.

Den Bosch – Bloemendaal 5-0
Bloemendaal kreeg in de laatste vier wedstrijden twintig treffers om de oren en dat is geen fijne statistiek als je de Oosterplas moet bezoeken. Het gebrek aan zelfvertrouwen breekt de Noord-Hollanders al in de openingsfase op, Den Bosch verrast met twee snelle doelpunten van Lidewij Welten en Lieke Hulsen. Het gevolg is dat de Brabanders vrijuit verder hockeyen en de score uitbouwen naar 5-0. Bloemendaal strijdt voor elke meter, maar de landskampioen is op te veel vlakken sterker dan de opponent.

Reageer