Voorspellingen hoofdklasse 30 oktober (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen hoofdklasse 30 oktober (heren)

Tien van de twaalf ploegen spelen voor de tweede keer dit seizoen een vrijdagavondwedstrijd. Oranje Zwart en Amsterdam doen het voor de derde maal. Acht wedstrijden onderweg laat de competitie zien dat veel ploegen een serieuze gooi naar de play-offplekken doen, terwijl de promovendi bewezen hebben te kunnen verrassen. Hoofdklassehockey.nl voorspelt: na speelronde negen zijn de ploegen nog nader tot elkaar gekomen op de ranglijst.

Amsterdam Oranje Zwart RV Baart

Hurley – Kampong 3-2
Een strijd tussen de nummer vier en vijf, waarbij Hurley bij winst de magische top vier betreedt op de hoofdklasseranglijst. Precies de motivatie die de Amsterdammers nodig hebben in het duel tegen Kampong, een vaste play-offklant in de laatste jaren. De mannen uit Utrecht zijn momenteel niet in vorm. Ze stelden teleur tegen SCHC en lieten tegen Rotterdam de overwinning uit hun handen glippen. Ook vrijdagavond verliest Kampong het duel in de slotfase.

Bloemendaal – Voordaan 4-0
Genoeg geschreven over de moeilijke tijd van Bloemendaal. De Noord-Hollanders lieten zondag zien uitstekend te kunnen hockeyen en te strijden om de meters. Deze nieuwe lading aan zelfvertrouwen geeft de Mussen moed en dat betaalt zich vrijdagavond uit. Het bezoekende Voordaan, twee wedstrijden op rij ongeslagen, is kansloos op ‘t Kopje. En zo vindt Bloemendaal de aansluiting met de top weer terug.

Den Bosch – HGC 0-2
Den Bosch kent dit seizoen één probleem: het krijg te veel treffers tegen. Na hekkensluiter Schaerweijde hebben de Brabanders het vaakst moeten vissen en dit kost hen logischer wijs punten. Hoofdklassetopschutter Gonzalo Peillat (veertien doelpunten) heeft al weinig moeite met scoren, en uitgerekend hij komt vrijdagavond met HGC op bezoek. Het wedstrijdbeeld is bekend, Den Bosch kan qua veldspel mee, maar een paar kansen zijn genoeg voor de Gazellen om de ban te breken.

Pinoké – Oranje Zwart 1-4
Oranje Zwart steekt op het moment niet in de kampioensvorm van de laatste jaren. De Brabanders verloren drie van hun vier laatste wedstrijden. Alleen het duel tegen Schaerweijde werd, weliswaar eclatant, gewonnen. Kampioensvorm of niet, OZ heeft nog altijd voldoende kwaliteit en scorend vermogen in huis om Pinoké te verslaan. De bezoekers slaan reeds toe in de eerste helft. De Amsterdammers berusten in het niveauverschil en houden het na de thee achterin dicht.

SCHC – Schaerweijde 3-1
Weer zo’n mooi derby waarbij het om de knikkers gaat. Promovendus SCHC doet het dit seizoen tot nu toe uitstekend. De Bilthovenaren verzamelden al zes punten en lieten zien, het laatste duel met Amsterdam daargelaten, prima mee te kunnen hockeyen met alle opponenten. Provinciegenoot Schaerweijde heeft het daarentegen zwaar. Sinds de hoofdklasse-entree in het seizoen 2011-2012 bivakkeren de Zeistenaren in de onderste regionen, doch ziet het er nu slecht uit met slechts één punt uit acht duels. Het verschil aan zelfvertrouwen geeft de doorslag. SCHC’s durf om aan te vallen wordt beloond en Thomas Vis’ strafcorner loopt als een trein.

Rotterdam – Amsterdam 2-1
Twee dagen na de voetbalclash tussen de twee grootste steden van Nederland, nemen Rotterdam en Amsterdam het tegen elkaar op op het hockeyveld. Waar Feyenoord een eigen doelpunt nodig had om de hoofdstedelingen te verschalken, doet Rotterdam dat volledig op eigen kracht. De nederlaag voor Amsterdam is de eerste van het seizoen, des te knapper de prestatie van de Zuid-Hollanders. Met name de Rotterdamse verdediging verdient een pluim, want tot nu toe scoorde Amsterdam gemiddeld vier keer per wedstrijd. Jeroen Hertzberger en Seven van Ass scoren voor hun ploeg.

 

Reageer