Voorspellingen hoofdklasse 6 november (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen hoofdklasse 6 november (dames)

De tiende speelronde voor de dames van de hoofdklasse wordt gespeeld op vrijdagavond 6 november. Met een diepe teleurstelling voor Push en een moeizame overwinning voor Amsterdam. Hoofdklassehockey.nl voorspelt: Laren blijft met gemak aan kop.

MOP – Laren (2-5)
Een mooie overwinning voor Laren, na het gelijkspel van de afgelopen week. MOP krijgt het zwaar te verduren in de eerste helft en na een 4-0 tussenstand tijdens de pauze scoort Colette de Beaumont twee maal snel achter elkaar. Vijf minuten voor het eindsignaal treft Laren nogmaals doel uit een strafcorner en laten de dames uit het GOoi zien zij zien wie de baas is in de Hoofdklasse.

Oranje Zwart – SCHC (2-3)
Nadat er in de eerste helft van de wedstrijd slechts één keer is gescoord door Caia van Maasakker voor SCHC, gaat het er in de tweede helft van deze wedstrijd harder aan toe. Oranje Zwart komt snel terug en het blijft lang 1-1. Claire Verhage zet in de 55ste minuut Stichtse weer op voorsprong. Dit wordt door OZ meteen beantwoord met een doelpunt vanuit de strafcorner. Uiteindelijk maken de Bilthovense vrouwen de laatste treffer en gaan zij naar huis met drie punten.

Pinoké – HDM (1-2)
Pinoké verkeert in zwaar weer in de hoofdklasse. De communicatie binnen de verdediging blijkt nog niet wat het zijn moet en mede daardoor incasseert de defensie tegen hdm twee tegendoelpunten. Pinoké scoort één maal, waarbij hdm-goalie Julia Remmerswaal een inschattingsfout maakt. Eline Florie is zo attent de blunder af te straffen.

Push – Den Bosch (0-6)
Den Bosch krikt het doelsaldo enorm op in de wedstrijd tegen Push, dat af en toe een oefenpotje lijkt voor de recordkampioen. Lotte Teunisse heeft een drukke middag in het Bredase doel en kan niet voorkomen dat Maartje Paumen in de eerste helft een hattrick maakt. Met twee goals positioneert Lidewij Welten zich op de tweede plek van de topscorerslijst van haar ploeg. Tenslotte maakt Paumen haar vierde.

Kampong – Bloemendaal (0-2)
Na de winst op Push afgelopen zondag, weet Bloemendaal dit keer een onverwachte overwinning te boeken op de dames van Kampong. Het gebrek aan zelfvertrouwen blijkt als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen, als Melle Spruijt het eerste doelpunt maakt. Kampong vecht zich terug en krijgt door ijzersterk spel een aantal kansen, maar de Bloemendaalse verdediging staat als een huis. Spruijt maakt uit een counter haar tweede treffer tegen de Utrechtse dames.

Amsterdam – Hurley (1-0)
Lange tijd gaat het gelijk op tussen de clubs uit het Amsterdamse Bos. Hurley denkt als eerste te scoren, maar de treffer van de bezoekers wordt afgekeurd door de scheidsrechter, na protest van Amsterdam-aanvoerder Ellen Hoog. Vrij snel daarna maakt Eva de Goede het openingsdoelpunt. De international rondt een prachtige assist van Julia Müller goed af. Hurley vecht de rest van het duel vooral tegen de eigen boosheid. Achterin blijft het dicht, maar ze worden niet meer gevaarlijk in de cirkel van Anne Veenendaal.

Comments (9)

 1. Wie verzint dit echt? Wat een stomme stukjes

 2. K.J. Poortvliet

  Inderdaad erg rare stukjes. Alsof je naar een soort waarzegster zit te luisteren, die zich zelf een schouderklopje wil geven als 1 van de feitjes straks blijken te kloppen.

 3. Wat een onzin. Totaal geen meerwaarde.

 4. Dit heeft idd geen journalistieke meerwaarde. Een voorbeschouwing ipv een voorspelling zou eerder meerwaarde hebben. Welke blessures zijn er; in welke vorm steekt het team; wat zijn de voorgaande confrontatie geweest? Maargoed, dat kost natuurlijk meer werk….

 5. Idd, wat een onzin haha. Helemaal eens met Pff

 6. lache toch!!

 7. Hockeyfan NL

  @pff, zelfs geen journalistieke waarde, laat staan enige meerwaarde. Ik begrijp het niet meer. Een goed journalistiek stuk van Philip Kooke wordt doodgezwegen en genegeerd, maar er wordt wel tijd besteed aan dit soort….. Laat maar, het heeft geen zin, we kunnen niet anders dan accepteren dat hockey het moet stellen zonder journalistiek.

 8. Weer naast…

  Kan je mij uitleggen hockeyfan nl waarom het stuk van Philip Kooke zo goed was? Beetje knippen, beetje plakken… een voice over… en klaar is kees!

 9. @Weer naast ….

  Omdat het op basis van onderzoek, gesprekken met betrokkenen, inzicht af in het werkelijk verloop der dingen, zodat bleek dat KNHB en speelsters zelf niet vertellen hoe het werkelijk is gegaan. Voice over is nodig omdat iedereen op achtergrond basis wil praten en niemand met naam toenaam en gezicht in de media. Ook dat zegt wat over de hockeywereld. Als je je mening geeft, ben je outcast. Tegenspraak wordt niet geduld. Speelsters met een mening zijn lastig. ‘Vriendjes blijven met’ is belangrijker dan ergens goed in zijn. etc

Reageer