Voorspellingen Hoofdklasse heren zondag 30 oktober - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen Hoofdklasse heren zondag 30 oktober

Amsterdam-Kampong: 4-1

Amsterdam plaatste zich vorige week in Brasschaat voor de KO16 van de EHL en zal deze topper (zo kan deze wedstrijd gerust genoemd worden) met vertrouwen tegemoet zien. Kampong won bij Den Bosch voor de vierde maal op rij met een minimaal verschil en is inmiddels opgeklommen naar de derde plaats. De wedstrijd tegen Amsterdam laat echter zien dat Kampong nog lang niet klaar is voor het grote werk.

SCHC-HGC: 4-4

SCHC haalde uit de laatste twee wedstrijden zes punten en sloot daardoor aan bij de grote middenmoot. HGC verkeert in een mindere fase. De Gazellen wonnen de laatste vijf wedstrijden niet meer en kunnen dus wel weer een opsteker gebruiken. De ploeg van coach Alejandro Verga, de nieuwe bondscoach van de jongens van Nederlands A, zorgt voor genoeg spektakel in Bilthoven, maar genoeg voor een driepunter is dat niet.

Schaerweijde-Den Bosch: 4-2

Schaerweijde wist tegen Pinoké op de valreep een punt te bemachtigen en staat nog altijd stevig in de middenmoot. Hoe anders ziet de wereld er uit voor Den Bosch. De Brabanders staan, mede door de puntenvermindering, stijf onderaan. Ook vorige week ging het mis. Kampong was met 2-3 te sterk en zorgde voor grotere zorgen aan de Oosterplas. Ook op bezoek bij Schaerweijde kan Den Bosch het tij niet keren.

Bloemendaal-Laren: 3-1

Bloemendaal won vorige week overtuigend bij Hurley en nam daardoor de koppositie over van Amsterdam. Laren zit in de hoek waar de klappen vallen. De laatste zes wedstrijden werden allen niet gewonnen en dus mag je gerust van een ‘kleine crisis’ spreken. Ook op ‘t Kopje kan de Gooise formatie het tij niet keren.

Pinoké-Oranje Zwart: 3-2

Pinoké gaf vorig weekend op bezoek bij Schaerweijde twee punten weg en zakte daardoor één plekje. De Steekneuzen staan nu vierde, maar hebben wel de topscorer van de competitie, Justin Reid-Ross in huis. De Zuid-Afrikaanse strafcornerspecialist is de laatste weken goed op dreef en scoorde in totaal al negen keer. Oranje Zwart boekte tegen HGC de eerste zege van het seizoen en gaf de rode lantaarn over aan provinciegenoot Den Bosch. Pinoké verslaan blijkt echter nog te hoog gegrepen.

Hurley-Rotterdam: 1-5

Hurley heeft het dit seizoen, zoals verwacht, niet gemakkelijk. De Amsterdammers vergaarden tot nu toe zes punten en staan daarmee op de tiende plek. Rotterdam wist al een aantal wedstrijden op rij niet te winnen in de competitie en zijn inmiddels buiten de top vier gevallen. Het bezoek aan Hurley zorgt voor de ommekeer.

Geschreven door: Bas Campbell

Reageer