Voorspellingen play-offs zaterdag 9 mei (heren)

De top vier uit de Hoofdklasse speelt zaterdag de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs. De twee thuisspelende ploegen, Oranje Zwart en Kampong, hebben aan een overwinning op respectievelijk Amsterdam en Bloemendaal genoeg om naar de finale te gaan. Lees hier de voorspellingen voor 9 mei.

Amsterdam Oranje Zwart heren RV (6)

Oranje Zwart – Amsterdam: 4-2
Een late treffer besliste het eerste play-off-duel tussen Amsterdam en Oranje Zwart. Een vlakke wedstrijd zonder al te veel hoogtepunten. Zaterdag zal dit anders zijn, als Amsterdam zich niet meer kan verschuilen. Een overwinning is noodzakelijk om een derde duel af te dwingen. Dit resulteert in een aanvallend zeer sterk Amsterdam, dat al snel op een 0-1 voorsprong komt. In de slotfase van de eerste helft krijgt OZ de touwtjes meer in handen en komt het zelfs op een 2-1 voorsprong. In de tweede helft is het alles of niet voor Amsterdam, creëert het legio kansen, maar geeft het ook veel ruimte weg. OZ benut de geboden ruimte optimaal, countert twee keer succesvol en weet daarmee de aanval van Amsterdam af te slaan. De Eindhovense formatie gaat zonder spectaculair hockey volledig verdiend naar de finale.

Kampong – Bloemendaal: 2-1
Ook in Utrecht valt zondag de beslissing in de halve finale van het landskampioenschap. Kampong, dat in de eerste wedstrijd met 3-2 te sterk was voor Bloemendaal krijgt het echter niet cadeau. Na een sterke start van de blauwhemden trekt de bezoekende ploeg het initiatief naar zich toe. Kampong wordt teruggedrongen en wordt alleen uit counters gevaarlijk. Uit één van deze counters komt Kampong op een 1-0 voorsprong, die nog voor de rust ongedaan gemaakt wordt door Bloemendaal. Na rust wordt het een prachtig gevecht tussen beide grootmachten, countert Kampong schitterend naar 2-1 en blijft het in het vervolg dankzij een ijzersterke cornerverdediging op de been.  Voor Bloemendaal rest de strijd om een plek in de EHL, terwijl Kampong eindelijk voor de landstitel op mag gaan!

Reageer

Contact Us