Voorspellingen zondag 11 oktober (dames) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 11 oktober (dames)

De vrouwen in de hoofdklasse zijn toegekomen aan speelronde zes. Laren is de te kloppen ploeg met vijf zeges tot nu toe, aan Den Bosch de schone taak deze reeks te doorbreken. Het puntloze Push ontvangt nummer vier SCHC in Breda. 

Den Bosch Laren dames RU Weltenro

Amsterdam – Oranje Zwart 2-2
Een misstapte van Amsterdam. Misschien dat de Noord-Hollanders niet geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen, want Oranje Zwart pakt een vroege voorsprong in het Wagener Stadion. Het zet Amsterdam op scherp, maar Larissa Meijer houdt haar doel lange tijd schoon. Eva de Goede breekt de ban en even later zet Ellen Hoog haar ploeg zelfs op voorsprong. De gelijkmaker van OZ is niet onterecht.

Hdm – MOP 2-0
Hdm wint thuis een wedstrijd met weinig kansen van MOP. Opvallend detail is dat Pien van Nes voor het eerst dit seizoen niet tot scoren komt. De Hdm-verdedigster schoot tot nu toe in alle vijf wedstrijden minsten één keer raak, maar laat de treffers tegen de Vughtse dames over aan haar teamgenoten. MOP verliest voor de tweede keer op rij.

Bloemendaal – Hurley 2-3
Een boeiend duel tussen de nummer acht en negen uit de hoofdklasse. De Mussen staan één punt voor op de Amsterdammers. Dankzij de zege, Maartje van der Vis maakt de beslissende, klimt Hurley over Bloemendaal heen. Extra zuur voor de oranjehemden, want ze komen tot twee keer toe op voorsprong.

Den Bosch – Laren 3-1
Wie anders dan recordkampioen Den Bosch kan de zegereeks van Laren dit seizoen doorbreken? Het lukt de Brabanders dankzij drie rake strafcorners. Twee sleeppushes van aanvoerder Maartje Paumen en een variant. Laren beleeft een off-day en moet de eerste nederlaag incasseren, maar houdt de koppositie vast dankzij het gelijke spel van Amsterdam.

Push – SCHC 0-7
Tegen SCHC lukt het opnieuw niet voor Push. De nederlaag tegen Kampong wordt niet geëvenaard, maar de 0-7 in eigen huis is minstens zo pijnlijk. SCHC pakt de voorsprong al snel via Maike Stöckel en loopt in de eerste helft al uit naar 0-5. Na rust nemen de bezoekers wat gas terug. Push vecht voor wat het waard is, maar moet de punten toch uit andere duels gaan halen.

Kampong – Pinoké 3-0
De winst van Kampong op Pinoké gaat makkelijker dan verwacht. De Amsterdammers ontberen de vechtlust die ze een weer eerder tegen Push lieten zien en zonder strijd blijken ze een gemakkelijke prooi voor Kampong. De Utrechters houden aansluiting met de top vier, terwijl Pinoké die play-outplaatsen maar niet kan verlaten.

Reageer