Voorspellingen zondag 11 oktober en vrijdag 16 oktober (heren) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Voorspellingen zondag 11 oktober en vrijdag 16 oktober (heren)

De mannen in de hoofdklasse zijn toegekomen aan speelronde zes. Amsterdam en Oranje Zwart werken hun duel, wegens internationale verplichtingen van de Noord-Hollanders, af op vrijdagavond vijf dagen later. De overige tien ploegen slaan wel vertrouwd af op zondag 14.45.

Amsterdam Oranje Zwart heren RV (6)

Amsterdam – Oranje Zwart 3-4
Een absolute topper in het Wagener Stadion. De twee meest productieve ploegen staan tegenover elkaar op vrijdagavond. De thuisploeg scoorde reeds 22 keer in de eerste zes wedstrijden, cornersleper Justin Reid-Ross maakte daar zes van. De Zuid-Afrikaan staat tegen OZ opnieuw op scherp, maar verdedigend geeft Amsterdam iets te veel weg. Benjamin Stanzl maakt de winnende voor de Eindhovenaren.

HGC – Schaerweijde 3-0
Zondag haalde Schaerweijde de eerste competitiepunten binnen en een week later doen de Zeistenaren qua veldspel niet onder voor de Gazellen. Ze missen echter het scorend vermogen dat HGC met hoofdklasse-topscorer Gonzalo Peillat precies wel in huis heeft. De Argentijn haalt met zijn strafcorner opnieuw de punten binnen voor HGC.

Bloemendaal – Hurley 1-2
Bloemendaal heeft het lastig thuis. Tot nu toe pakten de Mussen slechts één punt op het kopje, een gelijkspel tegen SCHC. Hurley verlengt de negatieve reeks door de zesde competitiewedstrijd te winnen. De Hurleyanen pakken een vroege voorsprong, die de thuisploeg voor rust nog ongedaan maakt. Jaap Stockmann, die pas zes doelpunten tegen kreeg voor de wedstrijd tegen de Amsterdammers, houdt zijn ploeg lang op de been, maar moet op de valreep capituleren.

Den Bosch – Rotterdam 3-3
Nummer vijf Den Bosch krijgt tegen Rotterdam te veel doelpunten om de oren. De Brabanders zijn aan de Oosterplas heer en meester, maar geven achterin te veel toe. De bezoekers gaan dankbaar om met de kansen en pakken zelfs een voorsprong. Den Bosch sleept vlak voor het eind nog een gelijkspel uit het vuur, alweer de derde remise voor Rotterdam.

Voordaan – SCHC 1-2
Een prachtige Utrechtse derby in de hoofdklasse, één van de twaalf dit seizoen in de mannenhoofdklasse. De ploegen kwamen elkaar al vaker tegen in de overgangsklasse en in de play-offs om promotie naar de hoofdklasse, zondag staan ze tegenover elkaar op het hoogste niveau. In eerdere ontmoetingen trokken de Groenekanners vaak aan het langste eind, maar dit keer pakt SCHC de zege. Het is niet onverdiend, Stichtse speelt met durf, houdt Voordaan constant onder druk en komt daarmee op 0-2. De 1-2 vlak voor tijd van Daan Jongejan komt te laat.

Kampong – Pinoké 3-1
Kampong en Pinoké beginnen zondag goed geluimd aan het duel. De Utrechters wonnen een week eerder van Oranje Zwart en de bezoekers pakten de eerste zege van deze jaargang. Pinoké speelt met lef, maar moet al vroeg twee goals incasseren. De Amsterdammers herpakken zich in de tweede helft en komen terug tot 2-1. Op het moment dat iedereen de gelijkmaker verwacht, maakt Bjorn Kellerman er juist 3-1 van.

Comments (3)

  1. Niet om het een of ander, maar Amsterdam-OZ wordt niet gespeeld. Amsterdam speelt de voorronde EHL in Hamburg. Manmanman.

  2. @ Pietgoedlezen.aub.nl

    Moeilijk he.

  3. geen voorspellingen van de dames, want?

Reageer