Voorspellingen zondag 19 april (heren)

De hoofdklasse-heren spelen aankomend weekend hun een-na-laatste speelronde van het seizoen. Lees hier de voorspellingen voor de wedstrijden van zondag 19 april.]

Tilburg-Rotterdam (4)

Bloemendaal – Schaerweijde: 4-0
De strijd om plek vier lijkt een doelsaldo kwestie te gaan worden. In dat kader gezien deed Bloemendaal slechte zaken in het uiduel met Tilburg, waarbij “slechts” met 2-0 gewonnen werd. Dat moet, gezien de ruime zege van Rotterdam op Push, tegen Schaerweijde beter. Het team uit Zeist kan beginnen met de voorbereidingen op de play-outs en kan daardoor vrijuit spelen. In de eerste helft resulteert dit in een gelijk opgaand duel. Bloemendaal geeft echter na de onderbreking gas en bouwt de 1-0 voorsprong uit naar een 4-0 eindstand.

Amsterdam – Push: 8-0
Amsterdam is on fire! Dankzij twee monsterscores heeft de ploeg aan een ruime zege op Push genoeg om op doelsaldo de play-offs veilig te stellen. Push, dat na de 7-1 nederlaag officieel degradeerde, figureert zondag in de show die Amsterdam wederom op de mat legt. Fraaie aanvallen volgen elkaar in hoog tempo op en verdedigend wordt er niks weggegeven. De doelpunten worden keurig over twee helften verdeeld waardoor er na 70 minuten een 8-0 eindstand op het scorebord prijkt.

Tilburg – Rotterdam: 1-5
Op papier kan Tilburg nog tiende worden en daarmee enig voordeel op doen in de play-outs, maar in de praktijk is dat niet meer haalbaar. Zondag treft de Brabantse formatie Rotterdam dat nog volop in de race is voor de play-offs. Dankzij de ruime 7-0 zege op Push deed het team van Reinout Wolff goede zaken en ook zondag maakr de ploeg veel doelpunten. Na een 1-3 ruststand gaan de bezoekers vol op jacht naar meer goals, maar ondanks een flink aantal grote kansen scoort het niet meer dan twee keer en lonkt een zinderend competitieslot.

Kampong – Den Bosch: 3-1
Een wedstrijd om des keizers baard in Utrecht. De thuisploeg plaatste zich vrijdag voor de play-offs terwijl Den Bosch al een aantal weken veilig is. Kampong doet het daarom rustig aan richting het competitietoetje, Den Bosch wil wel maar kan niet echt. Een saaie eerste helft is het gevolg, waarna de thuisploeg na de thee iets meer van zich afbijt. Drie snelle en mooie treffers doen het niveau van de rest van de wedstrijd geen goed, waarna Den Bosch in de slotfase de eer weet te redden.

Hurley – Pinoké: 4-4
Een burenruzie zonder grote belangen. Beide ploegen zijn sinds gisteren veilig (Pinoké officieus) en kunnen er zondag een heerlijke wedstrijd van maken. En dat gebeurt. Beide teams spelen vol op de aanval, zorgen voor veel spektakel en mooie doelpunten. Hurley lijkt zijn vertrekkende hoofdcoach Peter Jonker een mooi afscheid te gunnen, maar vlak voor tijd maakt Pinoké alsnog de 4-4.

Oranje Zwart – HGC: 4-3
HGC was de grote verliezer van de vrijdagavondcompetitieronde. Door het gelijke spel staat het drie punten achter op zowel Bloemendaal als Rotterdam waardoor de vierde plaats zo goed als onhaalbaar geworden is. Tegen Oranje Zwart strijd de ploeg voor haar laatste kans en dat is goed te zien. De ploeg speelt volle bak, maakt het OZ ontzettend lastig maar verliest alsnog. Dat is vooral te danken aan de individuele klasse van de koploper, waar Mink van der Weerden en Bob de Voogd beiden twee keer weten scoren.

Reageer