Voorspellingen play-offs zondag 3 mei (dames)

De hoofdklasseteams beginnen aankomend weekend met de play-offs om het landskampioenschap. Bij de dames neemt nummer één Den Bosch het op tegen nummer vier Amsterdam in het Wagener Stadion. Gelijktijdig gaat SCHC op bezoek bij Laren. Lees hier de voorspellingen voor 3 mei.

Laren SCHC dames RB Drost Holman
(c) Rene Broekman

Amsterdam – Den Bosch: 1-0

Amsterdam haalde een waar huzarenstukje uit door op het nippertje de play offs te behalen. Hiervoor waren een gelijkspel tegen koploper Den Bosch, een monsterzege op HDM en een knappe zege op SCHC de remedie. In de halve finale tegen Den Bosch heeft Amsterdam duidelijk voordeel van de spannende laatste competitierondes, terwijl Den Bosch al een paar weken spanningsloos haar wedstrijden afwerkte. Het is dan ook verdiend dat de thuisploeg na 21 minuten op een 1-0 voorsprong komt. Na de rust ontspant zich een compleet ander duel. Den Bosch wordt sterker en sterker, maar weet nauwelijks door de hechte defensie van Amsterdam heen te komen. Mede dankzij een zeer sterk spelende keepster Anne Veenendaal en een sublieme wedstrijd van de afscheidnemende Sophie Polkamp houdt Amsterdam haar doel schoon en gaat het met een voorsprong richting Brabant.

Laren – SCHC: 1-4

SCHC staat er goed op. Ondanks de thuisnederlaag tegen Amsterdam van vorige week is de Bilthovense formatie na de winterstop in zeer goede doen. De winst in de EHCCC heeft de ploeg daarnaast ook nog het laatste vleugje zelfvertrouwen gegeven waardoor de ploeg wat mij betreft de favoriet voor de landstitel is. Tegen Laren maakt de ploeg dat volledig waar. In waarschijnlijk de laatste play-offs voor het fenomeen Kim Lammers komt Laren in de eerste wedstrijd flink tekort in de streekderby tegen SCHC. Voor rust komt SCHC op een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Claire Verhage en Ginella Zerbo. Na rust, als Laren terugkomt tot 1-2 lijkt het even spannend te gaan worden, maar na de 1-3 van Caia van Maasakker is de wedstrijd gespeeld.

 

Comments (3)

  1. Willemijn

    Amsterdam wint van DB? SCHC wint zo dik van Laren? Ik zie SCHC zeker winnen, maar uit niet zo dik. We zullen zien wat het gaat worden allemaal. Het zijn wedstrijden op zich. Hele andere spanning dan in de competitie.

  2. Deze voorspellingen raken kant nog wal en zijn werkelijk nergens op gebaseerd. Het is een nieuwe strijd waarin alles mogelijk is.

  3. Ivorio. het is “kant noch wal raken”. Ken je klassiekers, ook op deze site.

Reageer