Voorspellingen play-offs zondag 3 mei (heren)

De hoofdklasseteams beginnen aankomend weekend met de play-offs om het landskampioenschap. Bij de heren neemt nummer één Kampong het op tegen nummer vier Bloemendaal op ’t Kopje. Gelijktijdig gaat Amsterdam op bezoek bij Oranje Zwart. Lees hier de voorspellingen voor 3 mei.

Kampong Bloemendaal heren MdW Jonker Jolie
(c) Maurice de Wert

Amsterdam – Oranje Zwart: 3-3 (OZ wint na shoot-outs)

Geen Bloemendaal maar het bloedvorm verkerende Amsterdam voor Oranje Zwart. Zie hier het gevolg van de pijnlijke nederlaag tegen Pinoké die Oranje Zwart ook nog eens een rechtstreeks ticket voor de EHL kostte. Amsterdam, dat ondanks een nipte nederlaag tegen Rotterdam zich op doelsaldo wist te plaatsen voor de play offs, begint sterk aan het enige thuisduel in de halve finale en komt al snel op een 2-0 voorsprong. Na rust, als OZ vlak voor de thee op 2-1 is gekomen, tappen de bezoekers uit een ander vaatje. Als snel staat de Eindhovense formatie op een 3-2 voorsprong en lijkt het op weg naar een zege in de reguliere speeltijd. Een onterechte corner gooit vlak voor tijd roet in het eten als Justin Reid-Ross de gelijkmaker tegen de touwen slingert. In de verlenging wordt niet gescoord waarna Oranje Zwart, sinds de EHL ervaringsdeskundigen op het gebied van shoot-outs, zich de sterkste toont in de noodzakelijke shoot-outs.

Bloemendaal – Kampong: 1-3

Dankzij de nederlaag van Oranje Zwart en de eenvoudige zege van Kampong op Push zijn de blauwhemden de nummer 1 van de reguliere competitie en mag het volgend jaar automatisch deelnemen aan de EHL. In de halve finale is Bloemendaal de tegenstander, de ploeg die zich pas luttele minuten voor het einde van de competitie verzekerde van de het competitietoetje door een doelpunt van Tom Boon tegen HGC. In de eerste halve finale is Kampong duidelijk sterker. De Utrechters zijn zichtbaar gebrand op een finaleplek en komen geen moment in gevaar op ’t Kopje. Na een 0-1 ruststand schiet het volgende seizoen ook bij Kampong spelende cornerkanon Loick Luypaert de bezoekers op een 0-3 voorsprong waarna het duel, ondanks de eretreffer van Tom Boon, uitgaat als een nachtkaars.

Reageer