Vorstenbosch: “De finale was een échte finale” - Hoofdklasse Hockey Nederland

Vorstenbosch: “De finale was een échte finale”

Inmiddels was Vera Vorstenbosch alweer op weg naar haar werk, want gisteravond na de finale vertrok Den Bosch om 20.00 uur richting Nederland.

In de eerste wedstrijd tegen het Tjechische Slavia Praha werd met 0-1 verloren. “We wisten dat ze goed waren en dat het dus een lastige wedstrijd zou worden. Het ging niet allemaal zoals we wilden,  de kleine foutjes stapelde zich op, maar we bleven wel rustig. Dan valt die goal aan de andere kant wel en bij ons lukte het net niet. Jammer.”

In het tweede duel ging het echter beter. “Ja, daar klopte ineens alles wel. Alles viel op zijn plek. Elk balletje viel goed en we scoorden gewoon heel veel.”

Door de gekke puntentelling was het nog lang spannend voor Den Bosch. “We wisten dat we de derde wedstrijd moesten winnen, want anders zouden we alsnog in de verliezerspoule terechtkomen. We roken de finale wel, maar we waren er nog lang niet.”

Maar het verliep allemaal uitzonderlijk goed. Ook de derde wedstrijd werd gewonnen waardoor het sterke Rot-Weiss Köln op het menu stond in de halve finale. “Op dat moment dachten we: ‘die Duitsers zijn heel goed, maar nu we er toch zijn moeten we dit ook winnen om morgen die finale te spelen.’ ”

De finale werd behaald, want de zwarthemen wonnen na een strafballenreeks met 3-0. De Finale tegen het Spaanse Club de Campo. “De finale was een échte finale, zoals je bij ons op het veld ook ziet. We hebben gevochten voor de winst. Niet alles lukte en niet alles ging even goed. Het was niet het mooiste hockey dat we hebben laten zien. We hadden soms ook wel een beetje geluk, maar dat dwongen we denk ik ook af.”

Uiteindelijk werd er met 3-2 gewonnen van Club de Campo.

En daarna was er natuurlijk een feestje! “Ja, we waren wel in voor een feestje. Alle teams waren wel meteen weg, dus het was wel heel rustig. We hebben het ook weer niet heel bont gemaakt, want we vlogen al om 20.00 uur ’s avonds. Op Schiphol stonden er een aantal supporters van Den Bosch dames 1 en de voorzitter was er ook. Het was een warm onthaal.”

“Het is ook wel weer fijn om snel terug te zijn in Nederland, want zondag begint de competitie weer. We genieten nog wel van de overwinning, maar we kijken nu alweer uit naar aankomende zondag.”

Reageer