Wedstrijdverslag HGC-HDM: "Heerlijk Duits" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wedstrijdverslag HGC-HDM: “Heerlijk Duits”

Wegdromend bij de klanken van de nacht probeer ik mijn in hevige mate aanwezige energie om te zetten in inspiratie, in woorden. Een beknopte versie van hetgeen wij enkele uren eerder op de mat hebben gelegd ebt weg en verzand in een eindeloos relaas aan nietszeggende woorden, verhalen en theorieën. Bij het breken van de ochtend stap ik op mijn fiets. Trainen! Vliegend van de brug hang ik in de rotonde alvorens mijn blik af te laten glijden naar het scorebord:1-1. Het verhaal.

Woensdagavond. Niks lekkerder dan na een verloren zondag midweeks alweer het veld op te mogen voor een wedstrijd tegen onze buren, HDM. Groen Geel is natuurlijk de echte buurman bij ons aan de buurtweg, dus voor de iets minder oplettende Hoofdklasse-volger, we speelden tegen de Haagsche Delftsche Mixed.

Nog even koffie halen? Nog even een toiletbezoekje voor deze spannende wedstrijd? Nog even drie keer knipperen met de ogen na een lange werkdag? En u heeft het eerste doelpunt gemist. Geen zorgen, ooggetuige verslag. Strafcorner voor HDM, HDM legt aan, doelpunt. Na drie minuten staan we 0-1 achter.

Het positieve is, we hebben nog een HELE wedstrijd om de achterstand goed te maken. En daar doen we dan ook een hele wedstrijd over. Heerlijk Duits, frappant genoeg speelt de enige Duitse bij HDM, maar is juist zij er niet bij deze avond, knalt Krystal Forgesson de gelijkmaker drie minuten voor tijd op de zijplank.

Tussen de derde en 67ste minuut kreeg HDM wat kansen en corners. Ons telraam bleek overbodig. Met welgeteld één corner en één kans waren wij super productief op deze heerlijke, midweekse lenteavond. Het was niet altijd even best wat we vanavond lieten zien, maar we waren een team. Er stond weer een team. Het team dat tegen Hurley hard werkte, voor elkaar werkte, wilde winnen, bereid was Peters ‘dirty yards’ te maken. Dat team stond ook tegen HDM op het veld.

Niet geheel toevallig tegen een club die ook met een H begint. Hurley, HDM, HCKZ, HC Rotterdam en Hampong. Alle clubs waar we tot nu toe punten tegen hebben gepakt beginnen met een H. Ik geloof niet in toeval, ik geloof in feiten. Feit is, zondag spelen we tegen SCHC, oftewel HCSC. Na HCSC wacht Hamsterdam, gevolgd door Hockey Club Larensche Mixed,  Hampong, HCKZ, Hinoke, HC Den Bosch en Hurley. Feit is, wij staan elfde. Feit is, Rotterdam staat negende, drie punten boven ons. Feit is de stand wordt pas opgemaakt op 15 mei.

Zondag dus HCSC. Wij hebben negen redenen om van ze te winnen. Negen redenen om als team het veld te betreden. Als team op het veld te staan. Als team het veld te verlaten. Voor u negen redenen om te komen kijken. Kwart voor één, ZOMERTIJD, op ons eigen mooie veldje.

Namens dames 1,
Mashall van Basten Batenburg (foto)

Reageer