Wedstrijdverslag Kampong-Hurley - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wedstrijdverslag Kampong-Hurley

Na een beladen woensdagavondwedstrijd tegen Amsterdam zijn wij alweer toe aan wedstrijd nummer 9; een belangrijke wedstrijd tegen Kampong. Vorig seizoen presteerden de Utrechtse Dames boven verwachting en werden zelfs de play offs bereikt, maar na het vertrek van behoorlijk wat speelsters, is het nog zoeken naar de vorm. Nu natuurlijk maar hopen dat ze die niet net vandaag weten te vinden…

Na een stevige inloopsessie op de atletiekbaan achter het clubhuis van SV Kampong en een wat korte inspeelsessie op het veld kunnen we beginnen aan deze pittige wedstrijd. Het veld ligt er wat somber bij: het is erg vies en nat. Niks aan te doen, dus ook niet mee bezig houden. De start van de wedstrijd is erg matig van onze kant en Kampong weet daarvan te profiteren. Vrij snel in het begin van de 1ste helft staat er 1-0 op het scorebord te lezen. Kampong is natuurlijk hartstikke blij, want dit geeft vertrouwen en hier kunnen ze verder op bouwen. Stug als wij zijn geven wij verder niets meer cadeau en gaan we met 1-0 de rust in. Het spel in de 1ste helft is van beide kanten niet van een hoog niveau (zeg maar gerust zeer matig niveau)en er zal heel wat moeten gebeuren in de rust om de 2de helft voor speler en toeschouwer een stuk aantrekkelijker te maken.

In de rust heeft een korte teambuildingssessie ons goed gedaan en met dit goede gevoel in ons achterhoofd gaan wij mentaal sterk de 2de helft in. We creëren een aantal goede kansen die steeds net voor het doel van keepster Van der Vliet langsgaan. Maar dan breken er zo’n kwartier voor tijd spectaculaire minuten aan. Een aanvaller van Kampong krijgt geel, waardoor Kampong ineens met 10 man staat en dit zorgt voor ons natuurlijk voor nog meer kansen. Een mooie bal van Myrte zorgt ervoor dat de Spaanse verdedigster haar stick boven de schouders brengt en ook zij moet het veld verlaten. Kampong met 9 man, wij met 11. Wat een zee van ruimte is er ineens op het veld en daar weten wij op zeer enthousiaste wijze gebruik van te maken. Er ligt veel ruimte aan de buitenkant, wat kansen biedt voor dé rechtsachter Anniek. Nu heeft ze elke wedstrijd wel zo haar mooie acties, en soms belandt ze zelfs in de cirkel, maar dat is toch altijd even schrikken. Voorgaande wedstrijden heeft ze kunnen oefenen hoe het is om in de cirkel te komen en nu weet ze op een zeer geroutineerde manier haar kans om de cirkel wederom te bereiken goed te benutten. Ze stoomt maar door vanaf rechts en duwt de bal de langs de keepster van Kampong. Wij willen zo graag scoren dat een aantal van onze dames (o.a. Yael & Steef) de bal over de doellijn duwen, zodat even onduidelijk is wie de doelpuntenmaker is. Door de speaker wordt het doelpunt gegeven aan Anniek, dan houden wij dat ook maar zo. 1-1, pff gelukkig, want het zag er even niet zo heel rooskleurig uit. Kampong staat nog steeds met 9 man, en nog steeds ligt er veel ruimte. Wederom voor dé rechtsachter. Daar gaat ze weer, een schitterende solo weet ze subliem af te ronden met een backhand die achter keepster Van der Vliet verdwijnt. Wat een sensatie; de rechtsachter die 2x scoort en hoe! Iedereen is door het dolle heen; Anniek heeft gewoon 2x gescoord, we kunnen er vooral heel hard om lachen en erg blij zijn met de stand die op dit moment op het scorebord staat. Er zijn nog enkele minuten over voor Kampong om de stand gelijk te trekken. Een corner twee minuten voor tijd doet de spanning nog even stijgen, maar dan is daar eindelijk het verlossende fluitsignaal!

Het was vandaag een zwaarbevochten overwinning, maar door twee fantastische acties van dé rechtsachter (en natuurlijk het sterke collectief, maar alle credits voor Anniek) staan wij nu nog steeds op een vijfde plek, met 16 punten.

Bron: Wedstrijdverslag Hurley

Reageer