Welten moet 'Weissensee-avontuur' opgeven: 'Verschrikkelijk' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Welten moet ‘Weissensee-avontuur’ opgeven: ‘Verschrikkelijk’

Juliëtte Welten moet een streep zetten door haar Weissensee-avontuur. De hockeyster van het Vughtse MOP zou dit jaar voor het eerst in haar leven meedoen aan de Alternatieve Elfstedentocht. Maar een scheenbeenblessure gooit roet in het eten.

Welten trainde de afgelopen twee maanden zo’n drie uur per dag om optimaal aan de start te verschijnen. Dat moest ook wel, want ze had nog nooit eerder in haar leven geschaatst. Het idee om mee te doen aan de Alternatieve Elfstedentocht ontstond nadat ze enkele jaren als vrijwilliger actief was bij de Weissensee. “Toen zag ik de schaatsers rijden en dacht ik: dat wil ik ook!”

Overbelasting
Schaatsgoeroe Dick Nap stelde een professioneel trainingsschema op voor Welten, waarmee ze conditie opbouwde en tegelijkertijd de techniek van het schaatsen onder de knie kreeg. Maar de vele uren training leidden vorig jaar tot een blessure aan haar schenen. “Dat kwam door overbelasting”, vertelde Welten eerder al in het tv-programma Onder Ons. “Te veel willen in een te korte periode.”

Door het pakken van rust hoopte Welten toch op tijd fit te zijn voor de Alternatieve Elfstedentocht. Maar toen ze op de crosstrainer al na tien minuten pijn kreeg, vreesde ze het ergste. Maandag besloot Welten definitief een streep te zetten door haar Weissensee-avontuur. “Ik vind het verschrikkelijk!”

Hockey prioriteit
Over een maand wordt de hockeycompetitie hervat. Welten hoopt dat ze op tijd fit is voor de wedstrijd van MOP op 3 maart tegen Nijmegen. “Want hockey is mijn nummer één sport. Daar ligt mijn prioriteit.” Welten weet nog niet of ze volgend jaar een nieuwe poging doet om de Alternatieve Elfstedentocht te rijden. “De teleurstelling is nu nog een beetje groot.”

Bron: Omroep Brabant

Reageer