WK (D): Italië in slotfase langs Zuid-Korea - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Italië in slotfase langs Zuid-Korea

In navolging van de Oranjedames heeft ook Italië de tweede groepswedstrijd in poule A van het WK gewonnen. Vrijdag werd in Londen Zuid-Korea met het kleinste verschil verslagen: 1-0. Door de uitslag is zowel Nederland als Italië verzekerd van knock-outfase van het wereldkampioenschap.

Met een 17de plaats op de wereldranglijst is Italië het laagst gerankte team op dit WK, maar na de 3-0 winst op China, de nummer acht van de wereld, werd dus ook Zuid-Korea, de nummer negen, verslagen. En daarmee is Italië na Ierland de tweede positieve verrassing van dit WK.

Niet sterkste selectie

Er moet wel worden aangetekend dat China en Zuid-Korea niet met de sterkste selecties naar Londen zijn afgereisd. Beide landen hechten meer waarde aan de Asian Games die volgende maand op het programma staan. Op de Aziatische kampioenschappen kunnen tickets voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio worden verdiend.

Embed from Getty Images

Zuid-Korea kreeg in de eerste wedstrijd tegen Nederland een flink dreun te verwerken. Na 23 minuten spelen stond de stand 7-0 op het bord. Die stand stond ook na afloop op het bord, omdat er na rust niet meer werd gescoord.

Vijf seconden op de klok

Tegen Italië viel de beslissing pas vijf seconden voor tijd. Italië sloeg de bal hard de cirkel in. Heesun Jang pikte de bal op en wilde uitverdedigen. Lara Oviedo was net iets feller en veroverde de bal. Bij Zuid-Korea werd gedacht aan een overtreding, maar de scheidsrechter floot niet.

Braconi werd hierdoor door de verdediging uit het oog verloren. Oviedo behield het overzicht en speelde de geheel vrijstaande Braconi aan die keepster Hyeon A Hwang verschalkte.

Zuid-Korea-Italië 0-1 (0-0)
60.Valentina Braconi 0-1

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Nederland 2 2 0 0 14 1 6
2. Italië 2 2 0 0 4 0 6
3. Zuid-Korea 2 0 0 2 0 8 0
4. China 2 0 0 2 1 10 0

Reageer