WK Zaal (D): Marieke Dijkstra maakt selectie bekend

Bondscoach Marieke Dijkstra van de Oranjedames Zaal heeft de selectie bekendgemaakt voor het WK Zaal, dat van 7 tot en met 11 februari wordt gehouden in het Duitse Berlijn.

Ten opzichte van het EK in Praag, waar de Oranjedames twee weken geleden de zilveren medaille pakten, heeft Dijkstra een aantal wijzigingen in de selectie doorgevoerd.

Wijzigingen

Karlijn Adank, Noor de Baat, Fabienne Roosen, Kiki van Wijk en Lieke van Wijk kwamen niet in actie op het EK, maar spelen nu wel het WK. Renee van Laarhoven, Lisa Post, Felice Albers, Imme van der Hoek en Anke van Goudoever speelden wel op het Europees kampioenschap, maar zullen niet actief zijn op het WK.

WK-selectie Oranjedames
Karlijn Adank (K) – Laren
Noor de Baat – Amsterdam
Elin van Erk – Laren
Alexandra Heerbaart (K) – Kampong
Gabrielle Mosch – Kampong
Mila Muyselaar – hdm
Pien van Nes – hdm
Fabienne Roosen – Laren
Marijn Veen – Amsterdam
Kiki van Wijk – Kampong
Lieke van Wijk – Laren
Donja Zwinkels – Oranje-Rood

WK-Poule

Nederland is op het WK Zaal ingedeeld in poule A met Wit-Rusland, Polen, Zwitserland, Kazachstan en de Verenigde Staten. Op woensdag 7 februari spelen de Oranjedames om 10:10 uur hun eerste wedstrijd tegen Zwitserland. Op het onlangs gehouden EK verloor Nederland in de poulefase met 3-2 van Zwitserland. Ook trof Oranje in Praag Wit-Rusland en Polen. Beide wedstrijden werden gewonnen met respectievelijk 7-2 en 4-1.

Comments (3)

 1. Dat is praktisch.
  Team woont lekker dicht bij elkaar. Grofweg rondje randstad. Zaaltje centraal en iedereen kan op de fiets. Toevallig ook allemaal uit dezelfde poule van de landelijke competitie (poule A). Niet teveel nieuwe of verrassende gezichten.

  Tip voor de toekomst Senna Bombach van Nijmegen, maar zo zijn er nog veel meer heel goede zaalspeelsters met veel potentie te vinden die niet bij de “grote clubs” hockeyen. Wat breder kijken komt de spreiding van het hockey niveau in Nederland ook ten goede. Bovendien zijn die speelsters waarschijnlijk makkelijker te motiveren om mee te doen.
  Er wordt vaak geroepen dat de jeugd niet te jong naar een “grote club” moet verkassen, maar dat is onzin. Zolang coaches niet de moeite nemen naar potentie i.p.v. club te kijken, verandert daar niets aan. Pleidooi voor spreiding van kansen en selectie op potentie
  Alle zuurheid op een stokje: Ook dit is gewoon een heel mooi team dat ik heel veel succes en plezier wens.

 2. @Succes! Ooit nagedacht over dat sommige keuzes niet gebaseerd zijn op kwaliteit van spelers maar beschikbaarheid van spelers? Veel spelers kunnen de uren met zaaloranje niet combineren met de uren van hun privé leven. Het is kortzichtig te denken dat er niet gekeken wordt naar andere spelers in zaalhockey land en absurd te denken dat de selectie wordt samengesteld op basis van geografie.

 3. @Calimero
  Jazeker wel. Ik weet dat lang niet iedereen bereid is mee te doen.
  Daarom schrijf ik ook dat speelsters die normaal geen kans krijgen waarschijnlijk makkelijker te motiveren zullen zijn. En daarom denk ik dat geografie wel degelijk uitmaakt (reistijd)

Reageer

Contact Us