WK Zaalhockey 2021 in België | Hoofdklasse Hockey Nederland
WK Zaalhockey

WK Zaalhockey 2021 in België

De Belgische hockeybond (KBHB) maakte vandaag bekend dat het WK Zaalhockey in eigen land wordt georganiseerd. Belgie is niet onbekend met het organiseren van grote toernooien. Afgelopen jaar was het land nog gastheer van het EK hockey in Antwerpen.

Van 3 tot en met 7 februari 2021 zal Luik de gastheer zijn van het WK Zaalhockey. Het WK wordt elke drie a vier jaar georganiseerd. De Nederlandse mannen werden eenmaal wereldkampioen. In 2015 werd Oostenrijk met 3 – 2 verslagen. Datzelfde Oostenrijk werd wereldkampioen in 2018 door Duitsland te verslaan. Ook de Nederlandse dames werden eenmaal wereldkampioen in 2015. In 2018 werden de dames in de finale nog afgetroefd door Duitsland.

Deelnemende landen

Bij de mannen als wel de vrouwen doen twaalf teams mee aan het WK. De Nederlandse teams zijn al geplaatst voor dit WK. De Oranje dames worden begeleidt door Kristiaan Timman. De Nederlandse heren worden gecoacht door Marieke Dijkstra.

Dames   Heren
Belgie Belgie
Wit-Rusland Duitsland
Nederland Oostenrijk
Tsjechie Nederland
Oekraine Tsjechie
Oostenrijk Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland Australie
Australie Iran
Kazachstan Kazakhstan
*Kampioen van Afrika *Kampioen van Afrika
*Kampioen van Pan America *Kampioen van Pan America

Liege country hall

Het WK wordt georganiseerd in de Liege Country Hall. Een multifunctioneel stadion die plaats kan bieden aan 7.500 toeschouwers. De sporthal is in 2005 volledig gerenoveerd en kan een mooie ambiance bieden aan de bezoekers. De verwachting is dat het stadion uitverkocht zal zijn wanneer de Belgische teams het strijdtoneel opkomen. Ook verwacht de KNHB dat vele Duitse en Nederlandse fans de weg naar Luik zullen vinden.

In de Liege Country Hall wordt komend jaar het WK Zaalhockey afgewerkt.
In de Liege Country Hall wordt komend jaar het WK Zaalhockey afgewerkt.

 

Reageer