Wouter Jolie: 'Echte testcases in oktober' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wouter Jolie: ‘Echte testcases in oktober’

De heren van Bloemendaal boekten zondag tegen Hurley (4-2) de derde overwinning op rij. Met negen punten uit drie wedstrijden staan de Mussen aan kop in de Hoofdklasse. Een goed begin van de competitie, maar Bloemendaal is er nog lang niet, zegt Wouter Jolie.

“We kunnen niet al na drie wedstrijden zeggen dat we er al zijn”, begint Jolie. “We moeten realistisch zijn. Na elf wedstrijden kan je beter zeggen waar we staan. De echte testcases komen voor ons in oktober.”

Groeien

Jolie was tevreden over het spel van Bloemendaal tegen Hurley. “Het spel was goed en constant en daarin groeien we. In de eerste twee wedstrijden hadden we fases waarin we goed speelden. Tegen Hurley was het spel constanter. Doordat we als groep wat langer bij elkaar zijn, gaan we elkaar ook makkelijker vinden.”

Ondanks de tevredenheid over het spel kan er volgens Jolie nog een hoop zaken beter. Bloemendaal scoort veel, maar incasseert ook redelijk wat doelpunten. “De balans tussen aanvallen en verdedigen moeten we vinden. Gisteren (zondag, red.) hadden we de wedstrijd goed onder controle, maar krijgen we twee goals tegen. Dat waren wel mooie goals en Hurley is een goed team, maar als je de wedstrijd onder controle hebt, moet je scherper zijn.”

Versterkingen

Bij Bloemendaal is er dit seizoen sprake van een nieuwe start. Na het mislopen van de play-offs roerde de club zich flink op de transfermarkt. “De nasmaak van het missen van de play-offs is weggespoeld”, zegt Jolie. “Dat is een voordeel met veel nieuwe jongens, dat je het niet de hele tijd over het vorige seizoen hebt.”

Onder meer de buitenlandse internationals Florian Fuchs, Manu Stockbroekx, Blake Govers en Daniel Beale kwamen deze zomer naar ’t Kopje. “Als club en als team hebben we mooie versterkingen gehaald. En ze doen het ontzettend goed. Het zijn leuke jongens die meer toevoegen dan alleen hockeykwaliteiten. Ook op sociaal niveau. En dat werkt door in het veld.”

Betrokkenheid

“Ze zijn betrokken”, legt Jolie uit. “Ze zijn er niet alleen om te hockeyen om vervolgens dan na twee jaar weer weg te gaan. Ze zijn naar Nederland gekomen om ook Nederland te leren kennen. Dat merk ik heel erg. Fuchs bijvoorbeeld gaat zich de taal eigen maken en studeert hier ook op de universiteit. Dat is leuk en dat waardeer ik zeer.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Bloemendaal en Hurley

Comments (3)

  1. haha, ze zijn erg betrokken….dream on…koopclub!!

  2. en daar gaan we weer…man man…Hans…koop een hobby…

  3. Eens kijken of in de eerste testcase komende zondag gestunt gaat worden door Tilburg.

Reageer