Wouter Jolie en Rogier Hofman zetten punt achter loopbaan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wouter Jolie en Rogier Hofman zetten punt achter loopbaan

Wouter Jolie (foto) en Rogier Hofman nemen aan het einde van dit seizoen afscheid van Bloemendaal. Het tweetal wil meer tijd gaan besteden aan het gezinsleven en hun maatschappelijke carrière.

“De combinatie van mijn baan bij Rembrandt Fusies & Overnames met vijf keer in de week hockey wordt steeds lastiger. Bovendien verwacht ik in september vader te worden en ik wil graag voldoende tijd aan mijn gezin en werk kunnen geven”, zegt Jolie op de website van de club.

Hoogtepunten

Jolie speelt al twaalf jaar in het vaandelteam van Bloemendaal. “Ik heb een geweldige tijd gehad bij Bloemendaal en veel mooie prijzen gewonnen. Twee hoogtepunten waren toch wel mijn eerste landstitel in 2006 en het winnen van de EHL op Bloemendaal in 2013. Ook de geweldige trips die we met het team maakten naar bijvoorbeeld Chili en Argentinië waren heel speciaal en daar denk ik met veel plezier aan terug.”

“Maar”, gaat Jolie verder, “op dit moment ben ik nog volop bezig met het huidige hockeyseizoen. Het zou geweldig zijn om de play-offs met nog een landstitel te kunnen afsluiten, daar gaat het hele team vol voor en dat geldt zeker ook voor mij.”

Plezier

Hofman, die in 2010 naar Bloemendaal kwam, zegt. “Ik ben nu nog volledig gefocust op Bloemendaal, maar als ik gestopt ben dan zal ik met veel plezier en genoegen terugkijken op mijn tijd hier. Het was gewoon superleuk. Ik ga graag naar de trainingen, het is altijd prettig met het team en met de mensen op de club en ik heb heel veel goede contacten opgedaan waarvan ik zeker weet dat ze blijvend zijn.”

“Het hoogtepunt bij Bloemendaal was voor mij natuurlijk het winnen van de EHL in 2013”, blikt Hofman terug. “Helaas ben ik met Bloemendaal geen landskampioen geworden, maar we doen er alles aan om daar dit seizoen verandering in te brengen. Daar werken we aan, stap voor stap.”

Werk

“De tijd die ik straks over heb stop ik in mijn gezin, vrienden en werk. Ik ben nu eigenlijk al fulltime aan het werk. Samen met teamgenoot Tim Jenniskens heb ik het bedrijf Fanbased dat onder meer ontwikkelingsprogramma’s voor individuen en teams in het bedrijfsleven faciliteert. Verder ben ik, ook met Tim, nog betrokken bij de door ons opgerichte stichting Sport Helpt.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (8)

 1. Gaat Wouter Jolie niet nog een jaar bij Almere spelen dan? Leek me wel wat voor hem om terug te gaan naar de plek waar het allemaal begon. Misschien samen met zijn broertje?

  Daar zouden al die talenten bij Almere wel dusdanig van kunnen profiteren, dat we misschien voor Nederland weer een hoopvolle generatie krijgen!

 2. Floppieenteun wat vind jij hiervan?wie moeten ze halen?

 3. Floppieenteun

  Jolie en Hofman zijn hele belangrijke spelers aan wie Bloemendaal veel te danken heeft. Het zal een hele klus worden om deze spelers te vervangen. Wie ze moeten halen? Absolute topspelers. Geen internationals maar de top internationals. Geen jeugdspelers maar top jeugdspelers. Spelers die voor langere tijd bij de club willen spelen. Als het goed is weten de beleidsbepalers wel wie dat zijn. En nog belangrijker, investeren in je jeugdopleiding/scouting. Daar kan je al binnen een paar jaar enorm van profiteren. Qua buitenlandse spelers gaat het qua aankopen bijna altijd goed. Denk aan: o.a. Weissenborn, Garcia, Zeller, Dorner, Dwyer, Boon, Gougnard, Swann, Kavanagh, Stockbroekx en Fuchs. Qua Nederlandse spelers is het een ander verhaal. Na de aankoop van Hofman in 2010 is er bijna niet geïnvesteerd in Nederlandse topspelers. Alleen Brinkman is daarna nog gehaald. Daarnaast zijn er de laatste jaren elk seizoen een aantal belangrijke spelers vertrokken. Uit de jeugdopleiding breken er verder te weinig spelers door. En de spelers die door breken haken snel af, of zijn nog niet van het niveau van de spelers die nu vertrekken. Vraag me af hoe Bloemendaal dit op gaat lossen. Er zal echt wat moeten gebeuren. Er zal binnenkort ook wel het een en ander bekend gemaakt worden.

 4. kopen, kopen, kopen….dat is Bloemendaal, al vele jaren…en die gekke sponsoren maar betalen, voor wat eigenlijk??? om een paar Duitse en Australische internationals kampioen te zien worden in een oranje shirt???!! te zielig voor woorden deze club….

 5. Topcoach!

  Bij ‘familie’ club Bloemendaal is kampioen worden de primaire doelstelling. Dat gaat niet met jeugdspelers en eigen talent, hebben ze namelijk niet (of heel beperkt), dus haal je de (internationale) toppers. Lijkt me logisch verhaal en zolang de club het prima vind en de sponsors blijven betalen, niks aan de hand.

  Overigens wel een trieste constatering dat je als lid van een play-off club wel gewoon toegangskaartje voor deze wedstrijden moet kopen. Begrijp dat er aan de organisatie extra kosten verbonden zijn, maar volgens mij heb je een club voor de leden, niet een club voor H1…

 6. Dat gemekker over Bloemendaal koopclub altijd. Is toch logisch. Het is een dorp met 22000 inwoners. Dan heb je niet de zelfde poule talenten als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Niet toevallig de vijf grootste steden die allen een playoff kandidaat leveren. Toch grappig dat Bloemendaal er ook tussen zit? En alle bovenstaande clubs halen spelers. Dus ik begrijp het probleem niet. (Ben supporter van Rotterdam, waar de combinatie van Eigen jeugd met internatinoale toppers een mooie combi is. Zonder spelers te halen doe je niet mee om de prijzen, zo is het nu eenmaal.

 7. Jaloezie

  Wat zijn Hansie en Topcoach toch jaloers. Wat een zwaar leven moet je hebben als je hier al zo boos om kan worden haha. Ik heb met jullie te doen

 8. Topcoach!

  @Jaloezie, hoezo jaloers of boos? Lees nog even mijn reactie terug. Gewoon een constatering, geen problemen mee, is zoals het gaat en leden en sponsors vinden het prima. Neem aan dat iedereen begrijpt dat je met alleen eigen jeugd geen kampioen gaat worden in de Hoofdklasse.

Reageer