Wouter Jolie: 'Puntjes op de i zetten' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Wouter Jolie: ‘Puntjes op de i zetten’

De heren van Bloemendaal vertoeven momenteel in Madrid. De koploper in de Hoofdklasse is naar Spanje afgereisd voor een kort trainingskamp om zich voor te bereiden op het slot van de competitie.

“Ik vind het wel lekker”, zegt Wouter Jolie over de onderbreking van de competitie. “Na de winterstop zijn de spelers uit de HIL en Oranje later in het team gestroomd en nu vlak voor een belangrijke periode zijn we fulltime bij elkaar. Het is de ideale voorbereiding op het laatste deel van de competitie. We kunnen de puntjes op de i zetten.”

Twee nederlagen in drie duels

Bloemendaal was lang onaantastbaar in de Hoofdklasse, maar de ploeg van coach Michel van den Heuvel verloor twee van de laatste drie wedstrijden. “Je verliest wedstrijden die je voor de winterstop won. We hebben net niet de scherpte van voor de winterstop”, verklaart Jolie.

Twee weken geleden werd verloren van Oranje-Rood en afgelopen zondag dolf Bloemendaal het onderspit in de klassieker tegen Amsterdam (3-2). Door de nederlaag blijft Bloemendaal wel koploper in de Hoofdklasse, maar moet het de Amsterdammers naast zich dulden met evenveel punten.

Komt om te winnen

“Teleurstellend”, zegt Jolie over de uitkomst van het duel. “Je komt om te winnen en om de punten voorsprong te behouden. Nu sta je gedeeld eerste.”

Bloemendaal kwam vlak voor rust met 1-0 achter en zag vervolgens de marge in de tweede helft snel naar 3-0 groeien. Bloemendaal deed nog iets terug en na 70 minuten stond in het Wagener Stadion de stand 3-2 op het bord.

Niet opgeven

“Het is ons gelukt om ons in de wedstrijd te vechten en komen terug tot 3-2. Het geeft aan dat je altijd kan terugkomen in een kort tijdsbestek. We gaven niet op en brachten meer energie”, zegt Jolie.

In de laatste minuut kreeg Bloemendaal nog de kans op de gelijkmaker, maar de strafcorner van Blake Govers werd er door Valentin Verga uitgelopen. Had Bloemendaal ook recht op de gelijkmaker?

Fases

“Dat is lastig te zeggen”, gaat Jolie verder. “Qua veldspel deden we niet onder voor Amsterdam en soms waren we de bovenliggende partij. Er waren fases waarin wij beter waren zoals in de eerste helft en in de slotfase. In het eerste kwartier, twintig minuten van de tweede helft waren zij beter. En ze waren effectiever.”

De spanning rondom de eerste plaats in de Hoofdklasse is met nog drie speelronden te gaan volledig terug. Aan het eind van het seizoen verschaft die eerste plek niet alleen een goede uitgangspositie tijdens de play-offs, maar het levert ook een EHL-ticket op.

Eerste worden

“Onze eerste doelstelling was om de play-offs te halen en dat is gelukt”, zegt Jolie. “De tweede doelstelling is om eerste te worden en we hebben er vertrouwen in dat te bereiken.”

Bekijk de samenvatting van het duel in de Hoofdklasse tussen Amsterdam en Bloemendaal

Comments (1)

  1. Floppieenteun

    Komt goed!

Reageer