De Wert: "Hij was bezig met van alles en nog wat, behalve goed fluiten" - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Wert: “Hij was bezig met van alles en nog wat, behalve goed fluiten”

De 11-7 winst van de Kampongheren op Schaerweijde was natuurlijk lekker, maar de 4-3 nederlaag tegen Almere was niet ingecalculeerd. “Zeker niet. Het eerste duel ging heel lekker, maar dat is dan weer gauw vergeten na dit verlies. Nu kan Schaerweijde bij ons in het spoor blijven staan,” aldus Sjoerd de Wert.

Volgens De Wert is Almere een lastige ploeg, omdat het heel goed in een systeem kan spelen. Een van de belangrijkste dingen in het zaalhockey. “De vorige keer in Utrecht [23 december jl.] maakten wij in de slotseconde de gelijkmaker en dit keer lag het geluk aan de zijde van Almere. Zij maakten in de slotfase de winnende en dat is natuurlijk heel jammer. Almere is gewoon een hele degelijke ploeg die goed kan zaalhockeyen.”

Nou was dat een ding, maar De Wert was niet echt te spreken over de arbitrage. “Wij lieten ons in de laatste fase even helemaal gaan, omdat die scheidsrechters ook niet helemaal denderend waren.” In de slotfase maakte De Wert een overtreding en daarmee had hij zijn tweede gele kaart op zak. Ook Bruno van den Bosch kreeg in diezelfde periode geel. Hij reageerde op een beslissing van de scheidsrechter. “Die scheidsrechter was de eerste wedstrijd ook al lekker bezig met van alles en nog wat behalve goed fluiten. Maargoed, we moeten het ook bij onszelf zoeken.”

Kampong heeft een plekje voor de play-offs nog zelf in de hand, maar Schaeweijde speelt volgende week tegen Almere. “Almere is een lastige ploeg en daar heeft Schaeweijde ook niet zomaar van gewonnen. Als wij nu blijven winnen, dan staan wij gewoon in de play-offs.”

Mocht Kampong de play-offs halen zullen zij hoogstwaarschijnlijk Den Bosch tegen komen en volgens De Wert zouden de Utrechters daar van kunnen winnen: “Dat zou zeker de wedstrijd moeten zijn die we moeten winnen en Amsterdam wordt dan weer wat lastiger.”

Comments (15)

 1. Iedereen moet eerst naar zichzelf kijken maar de scheidsrechters in Almere waren inderdaad van een heel laag niveau..

  Het gaat allemaal te snel voor ze.. Wellicht dat de KNHB ook voor het zaalseizoen fysieke testen moet afnemen bij scheidsrechters. Kerst is wel heel uitbundig gevierd in 2012.

 2. Den Bosch tegen komen?

 3. Moet Kampong tegen Den Bosch of misschien De Terriers? Wellicht kunnen M.E.P of Eelde ook nog meedoen in de play offs!

 4. Almere Poort

  @Publiek
  Je slaat de spijker perfect op z’n kop. Buiten het feit dat het te snel voor ze gaat laten ze wedstrijden onnodig uit de hand lopen door waanzinnige beslissingen. Vooral de toon en het machtsvertoon richting de spelers kun je ze kwalijk nemen. En dan heb ik het nog niet eens over de fysieke gesteldheid van de heren.
  Hopen op betere tijden…

 5. Wie was deze fantastische scheidsrechter? Zelfs bij de c’tjes staan ze kaarten en corners uit te delen of het niets is. terwijl die thuis fluitisten gewend zijn en in opleiding zijn.

 6. Altijd eerst bij jezelf kijken 100% meee eens.

  As ik dan toch de heren in het geel (met name in het oost/noord) mee mag geven is aub weer kaarten te gaan trekken voor door het blok heen spelen. Ik ben me bewust van het feit dat het misschien lastig te zien is, maar vind dat er op het moment waanzinnig veel ballen door heen gegooid worden. Liever iets te streng en een paar keer ernaast, dan de vele gebroken en gekneuste handen die ik nu langs zie komen.

 7. Laatst een experimentje gedaan en een partij met 4 scheidsrechters gespeeld. Welliswaar alle vier 18 jarige jongens en in opleiding, maar zowel spelers & begeleiders als de scheidsen zelf waren er erg over te spreken.

  Belangrijkste feedback: je kunt je op een kleiner stuk veld concentreren, maakt niet uit hoe snel het dan gaat, je ziet meer, meer en beter oogcontact met andere scheidsrechters.

  Goed, nu is het wellicht wat veel gevraagd om bij iedere zaalwedstrijd 4 scheidsrechters op te stellen. Aan de andere kant, ze zijn allemaal aanwezig, ze hoeven minder te lopen dus het is fysiek best vol te houden om 4 of meer wedstrijden op een dag te fluiten. En anders? Anders gaat de discussie uit als een nachtkaars en is het wachten op de eerste hockeyer die uit frustratie een ruitje inslaat na een kaart. Met z’n stick, verschil moet er wezen.

 8. Bij C toppoule hebben we ze nu ook bio’s en laagste garnituur bonds en de spelers snakken weer naar clubscheidsrechters. Wat een drama het niveau van die gasten die denken dat ze een hoofdklasse pot fluiten. Totaal geen empathisch vermogen of affiniteit met het spelletje en de leeftijdsgroep. Dit leid tot veel frustratie van spelers en coaches. Die dan onder het mom van respect en je hebt een voorbeeldfunctie de mond worden gesnoerd.

  Drama Drama Drama, beste bond doe hier snel wat aan

 9. denk dat het heel goed is dat de bonds er zijn in de c toppoule. alles beter dan een partijdige ouder die staat te fluiten. Alleen zou de begeleiding van de scheidsrechters hen moeten instrueren meer te communiceren met de speelsters , spelers ipv meteen met kaarten te zwaaien en flauwe corners weg te geven.

 10. De coaches van C teams hebben liever de partijdige clubscheidsrechters, zo erg is het

 11. Abvanderwouden

  Hoezo fluiten clubscheidsrechters partijdig?

 12. Precies, word over het algemeen beter gefloten en merken geen partijdigheid

 13. Misschien kunnen de bondsscheidsrechters die buiten hoofdklasse fluiten ook bij zichzelf te raden gaan.. Ze fluiten bij twijfel voor degene die ervaren en ouder is en niet altijd gelijk heeft. De Liefde heeft overigens een voorliefde voor bekende clubs. Dus die zal een HGC eerder voordeel geven dan een Hurley. Dat wordt wat het laatste weekend. O ja, bij gebrek aan top scheidsrechters, worden scheidsrechters uit de OVK/1e klasse ingedeeld om te fluiten. Die zijn dat allemaal niet gewend..

 14. Reactie verwijderd

 15. de Liefde is en blijft een drama, dat ze daar nog geen afscheid van hebben genomen.@chantal, je verwoordt het juist

Reageer