Zaalhockey: Organ: "weet niet of dit zaalseizoen eindigt in de hemel of de hel" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Zaalhockey: Organ: "weet niet of dit zaalseizoen eindigt in de hemel of de hel"


De dames van Klein Zwitserland begonnen zondag de eerste wedstrijdronde van de hoofdklasse zaalhockeycompetitie met nederlagen tegen het sterke Oranje – Zwart en regerend landskampioen Den Bosch.
De ploeg van Simon Organ verloor het eerste duel met ruime cijfers van Oranje- Zwart. De Eindhovenaren waren met 5-0 duidelijk nog een maatje te groot voor de steenbokken. Organ zegt in het AD/Haagse Courant: “Het verschil zat hem in de strafcorner. OZ krijgt er vijf en scoort er vier, terwijl wij uit even zoveel corners geen één keer raak schieten.”
Strafcornerschutter en voormalig Duits international Tina Bachmann bleek een ware plaaggeest voor de piepjonge Anna-Louise Nijdam, keeper van KZ. “Onze eerste goalie, Wendela van Dedem, is er in het nieuwe jaar pas bij. Wij hebben nu een meisje van zestien in het doel staan. Die strafcorners waren een beetje te snel voor haar, maar ze kon ook weinig aan deze doelpunten doen.”
Tegen Den Bosch kwam KZ veel beter voor de dag. Den Bosch won weliswaar met 4-2, maar de Haagsen maakten het hen wel lastig. “We konden lang bij blijven al hadden we in de eerste helft te veel ontzag voor onze tegenstander,” aldus een altijd positieve Organ, die Mandy Visser en Emma Pels zag scoren tegen Den Bosch. Voor de oefenmeester staat de ontwikkeling van zijn spelers voorop dit zaalseizoen. “Ik weet niet of onze reis dit zaalseizoen eindigt in de hemel of in de hel, maar onze ‘roadtrip’ er naar toe moet in ieder geval leerzaam zijn.”
Foto: Roel Ubels

Reageer