Zaalhockey: Pheninckx: "Op een gegeven moment móét je forceren" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Zaalhockey: Pheninckx: “Op een gegeven moment móét je forceren”

Op de vierde speelronde van het zaalcompetitie van de hoofdklasse hockey hebben de dames van Kampong een wisselende resultaten behaald. In het Topsport centrum in Almere werd tegen Wageningen met 2-2 gelijk gespeeld en tegen Laren gingen de Utrechtse dames met 7-0 over de knie.

Gelijk spelen tegen Wageningen dat ging nog, maar 7-0 verliezen van Laren is natuurlijk verre van leuk. “Vorige keer hebben we ook gelijk gespeeld tegen Wageningen en óók verloren van Laren. We wilden het echt rechtzetten en dat is helaas niet gelukt.”

Volgens Marlou Pheninckx zat het tegen Laren zeker niet in het kwaliteitsverschil “Wij zijn beiden goede pleogen. In de eerste helft kregen we veel kansen, maar Laren ook. Zij maakten de doelpunten wel en wij niet. Dan kom je op een dikke achterstand. Wij kiezen er dan voor om met zes speelsters te spelen. Elk foutje wat je dan maakt wordt gelijk afgestraft, omdat je dan zonder keeper staat. Daarom is het zo’n grote uitslag te geworden.”

Op het moment van de keuze van de vliegende keep stonden de dames van Kampong al 4-0 achter, is die keuze dan nog wel verstandig? “Dán is het juist handig. Omdat je al met zoveel doelpunten achter staat, dan moet je gaan forceren. Het doel was om meer kansen te creëren  maar dat pakte anders uit en dat is balen.”

“Je neemt extra veel risico, maar bij een 4-0 achterstand denk je: ‘alles of niets’ en helaas is het niets geworden.”

Met 21 jaar is Pheninckx een van de oudste van haar ploeg. Door blessures, vakanties en al dat soort dingen staat Pheninckx met nog vier anderen van dames 1 binnen de balken te ballen met junioren A en B. “Of we meer routine op de been moeten brengen? Ik zou niet weten waar we die vandaan moeten halen. Het is natuurlijk voor Kampong ook heel goed dat de jonkies op dit niveau al heel goed mee kunnen draaien.”

In poule B staan de vrouwen van Kampong aan kop met 14 punten uit acht wedstrijden.

Reageer