Zaalhockey: Quak: "We missen wat stootkracht" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Zaalhockey: Quak: "We missen wat stootkracht"

HDM heeft het eerste zaalweekend niet zonder kleerscheuren doorstaan. De ploeg van Marijn Petermeijer startte met een nipte nederlaag tegen Hurley (5-4), maar herstelde zich later op de middag tegen Oranje Zwart op overtuigende wijze: 8-1.
In het jaar 2011 was HDM landskampioen in de zaal, door in de finale af te rekenen met Amsterdam. Vorig seizoen verloren de Hagenaars de eindstrijd van diezelfde ploeg. Gezien de geschiedenis zou het dus niet gek zijn om HDM te benoemen tot grote kanshebber voor de landstitel. Volgens Floris Quak is dat echter een misvatting: “We kunnen er heel duidelijk in zijn. Ten opzichte van vorig seizoen missen we met Goof van der Kamp, Timmo Kranstauber, Robin de Munk en Robbert van de Peppel vier belangrijke spelers. We missen zo wel wat stootkracht.”
Dat bleek wel tijdens de eerste speelronde afgelopen zondag, waarin HDM tijdens het eerste de beste onderonsje met Hurley onderuit ging. Ondanks de doelpunten van Quak, Koen Dickhoff, Pieter van Straaten en Roderick Beudeker. Laatstgenoemde liep een liesblessure op en speelde daardoor tegen Oranje Zwart maar heel eventjes mee. Tegen de Eindhovenaren ging het al stukken beter, want de Hagenaars wonnen met een ruime zege door doelpunten van Hugo van der Horst, Sjoerd van den Blink, Koen Dickhoff, Eduard Elias, Sven Galjaardt en Quak.
Aanstaande zondag neemt HDM het op tegen hekkensluiter HGC en runner-up Rotterdam.

Reageer