Zaalhockeyers Kampong moeten opnieuw bouwen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Zaalhockeyers Kampong moeten opnieuw bouwen

Gister werd er in het sportcentrum Olympos een Indoor Toptoernooi gespeeld. Veel top zaalhockeyteams waren naar Utrecht afgereisd om mee te doen aan het oefentoernooi, dat als testcase geldt, voordat de competitie begint. Zo kwamen de dames van Amsterdam met een 15-koppioge selectie, omdat er nog speelsters af moesten vallen. Het team van Kampong, die laatste acht jaar zes keer landskampioen werd in de zaal, moest meteen een pas op de plaats maken. Het normaal zo oppermachtige gezelschap moet het nu doen zonder zaalhockeygiganten Marieke Dijkstra en Belle van Meer. Zo verloor Kampong met 4-1 van Amsterdam, een nederlaag die de ploeg de laatste jaren zelden leed, zelfs niet op een oefentoernooi. “We moeten nu een paar stappen terug doen,” constateert Dianne Bos, de zaalhockeyinternational die dit jaar heeft bedankt voor het Nederlands zaalteam. Kampong staat in de zaal niet onder leiding van veldcoach Stijn van Roosendaal, maar Reinier Vellinga. “We zijn een paar verschrikkelijk goede speelsters kwijtgeraakt. Vanaf nu moeten we dus weer iets moois gaan opbouwen,” aldus Vellinga tegen het AD.

Comments (30)

 1. Reinier Vellinga, wie kent hem niet.

 2. Hij staat er wel.
  Waar is de rest.
  Die durfde niet.
  Toch ewout!!!!

 3. blijft gewoon een vreselijke club

 4. Azijnpisser!

  Hans is en blijft een zeurkont!!

 5. @azijnpisser, maar Hans heeft wel gelijk.

 6. @hans & keepert. Ondanks dat jullie opmerking volledige off topic is, maakt me toch nieuwsgierig welke club jullie wel bevalt.

 7. Beste redactie zouden jullie zo vriendelijk willen zijn om bij dames over Zaalhockeysters te spreken. Dan weet ik meteen waar het over gaat.

 8. Topclub, waar de breedte gezellig aan de bar kan zitten en waar prestatie ook geleverd kan worden!! Leuk barpersoneel ook.

 9. gezellig en kampong? dat is ongeveer hetzelfde als Malta dat de WK voetbal wint, allebei ongeloofwaardig.

 10. ooeeewww ik proef een beetje jaloezie. Probeer met je eigen clubje plezier en prestatie na te streven en maak je niet te druk over andere clubs. Of in dit geval kampong.

 11. @truus, haha ja die is goed, jaloezie. Neem alleen dat vreselijk ongezellige terrein al ja dat is jaloersmakend en dan dat vreselijk ongezellige clubhuis u inderdaad ook jaloersmakend

 12. @jan B
  wat vind jij van de dames nu?

 13. @Truus, het barpersoneel is OK, maar vooral bestuurlijk lopen er mensen rond die denken dat de wereld alleen bestaat uit Kampong!!! Gaan over lijken en halen zo die club naar beneden.
  Nee, jammer maar ook al draaien ze goed een toffe club is het niet meer.

 14. Wat ik al zei: Ik vermaak me er meer dan prima, nergens last van. Als jij dat wel hebt, ga dan lekker ergens anders zitten piepen. Kampong blijft maar groeien, dus zo erg zal het er niet zijn….

 15. @truus, vind het iedere keer weer een straf om op kampong te spelen. Vreselijke club.

 16. Kan de redactie eens wat doen aan die zielige sneue anti-Kampong reacties? Zou me niks verbazen als hetzelfde IP-adres achter de verschillende namen zit. Voegt vrij weinig aan de discussie toe.

 17. Stel je niet zo aan, omdat het nu toevallig over je club gaat moet er ingegrepen worden, nogal hypocriet.
  Het mooie van een forum is dat iedereen zijn of haar mening kan geven, en als het je niet bevalt lees je het toch niet.
  Heb jouw ook niet gehoord toen er op Paul van Ass werd geschoten

 18. Miep vind het een straf om afgedroogd te worden op Kampong elke keer. Dat snap ik lieverd. Is niet leuk. Maar als je goed en hard traint valt het dubbeltje wel een keer jouw kant op.
  Het terrein is niet om aan te gluren sinds vorig jaar. Dat klopt. De feestjes daarentegen worden vrij behoorlijk gewaardeerd als ik de aantallen bezoekers zie.
  Houd je meer van kleinschaliger dan zijn er genoeg leuke andere clubs waar je plezier kan hebben. Ieder z’n dna zullen we maar zeggen maar de jaren die ik op Kampong heb doorgebracht waren bepaald niet ongezellig te noemen…

 19. @gerrit, Ik verlies nooit op Kampong.
  Natuurlijk is het druk op feestjes als je een voetbal,tennis,jeu de boulles afdeling hebt, maar dan is het nog steeds niet gezellig.

 20. Dan heb je niet goed opgelet.

 21. Miep, waar heb jij het altijd leuk?

 22. Ik snap niet waar al die mensen zich druk over maken wat betreft Kampong. Al jaren de grootste club van Nederland dus zo vreselijk zal het wel niet zijn.
  Misschien een beetje Nederlandse jaloezie tegenoverstaande de grootste..

 23. @henk,geen idee of het de grootste club is, maar omdat het de grootste is kan het niet vreselijk zijn? Vreemde theorie.

 24. waarom zouden er zoveel leden bij zo’n vreselijke club zitten? nerd

 25. Studentenstad, grote stad, je kunt redelijk onzichtbaar bezig zijn met je sport, je komt , je gaat en hoeft niet zsoals bij een kleine club je handen uit de mouwen te steken, kortom een consumptieclub. Niks mee mee maar ook niet supergezellig. 75% van de mensen die er lopen ken je niet en ik zou geen bestuurslid herkennen ook al struikel ik over ze.Je sort, drinkt een biertjes met je maten en verdwijnt.

 26. leuk, zo’n discussie over het verjongde zaalteam van de dames van Kampong…..

 27. Prima, dan ga jij toch lekker bardienstjes draaien bij je provincieclubje. Waar maak je je druk om man..

 28. @joost, wat een armoede dat gescheld van je. Je schrijft ook waar maak je je druk om de enige die zich druk maakt ben jij. Man wat laat jij je kennen

 29. @joost , hap hap hap

 30. Succes Reiner en dames, inderdaad ballen dat hij dit op durft te pakken. Het zielige off topic wat te zeuren mensen gehalte is weer hoog

Reageer