Zestienjarig talent van Kampong

Michelle Fillet maakte afgelopen zomer de overstap van Zwolle naar Kampong. In eerste instantie zou ze in ieder geval bij meisjes A1 beginnen en als zij zich kon bewijzen kon ze ook met het eerste vrouwenteam meedoen. Stijn van Roosendaal, coach van de dames van Kampong, nam haar direct al mee in de wedstrijdselectie. In het AD komt Fillet aan het woord over haar keuze voor Kampong.

Niet alleen Kampong zat achter haar aan, ook SCHC en Laren wilde haar graag hebben nadat ze haar eerste wedstrijd had gespeeld voor het Nederlands B. Op haar zesde begon ze met hockey: “Al sinds ik op hockey zit weet ik dat ik het Nederlands elftal wil halen,” zegt het jonge talent van Kampong. Fillet kan worden gekarakteriseerd als een echte spits. Op haar 14e maakte ze haar debuut bij Overgangsklasser Zwolle: “Van clubs die me benaderd hebben vond ik Kampong de leukste. Het gesprek was met Mark Borgers (technisch manager, red.) en ik werd met open armen ontvangen.”

Fillet woont nog in Zwolle bij haar ouders. Naar de trainingen gaat ze met de trein en in het weekend zijn haar ouders bereid om haar te brengen. Haar debuut in de Hoofdklasse was niet de minste, ze startte direct tegen de landskampioen Amsterdam: “Ik vond het heel vet en bijzonder tegen Amsterdam. Het is voor dit soort wedstrijden dat ik naar Kampong ben gegaan. Het was ook tijd voor de volgende stap.”

Reageer

Contact Us