Admiraal: ‘Het is leuk om met een kleiner team echt iets neer te zetten’

Afgelopen zaterdag ging in de Sporthallen Zuid te Amsterdam de zaalhockeycompetitie weer van start. In de dames poule B pakte Hdm de volle buit en is het koploper. Denise Admiraal is één van de vier zaalinternationals in de Haagse ploeg die zaterdag de eerste wedstrijd met overtuigende cijfers (9-2) van Houten won, waarna ook Oranje Zwart met 2-5 aan de kant werd gezet. Een goed begin, aldus Admiraal.

Houten Hdm Zaalhockey RU Denise Admiraal
Admiraal in duel met een speelster van Houten. (c) Roel Ubels

“Tegen Houten was voor ons het eerste moment dat we met het zaalteam helemaal compleet waren en ook fijn om te starten tegen de promovendus van vorig jaar, zo konden we nog een beetje inkomen. Voor een eerste zaaldag denk ik dat we zeker tevreden waren, hoewel er natuurlijk altijd dingen beter kunnen,” aldus de international.

Twee weken geleden pas ging de  zaalvoorbereiding van de Haagse formatie van start, de ploeg van Erik van Driel moest namelijk wachten tot de nieuwe zaal klaar was maar inmiddels in deze volop in gebruik. “Een prima zaal, alleen jammer dat ze nog niet weten hoe de verwarming uit moet,” lacht Admiraal die net als zusje Daphne en Oranje-teamgenoten Pien van Nes en Mila Muyselaar probeert zoveel mogelijk met haar clubteam probeert mee te trainen. “We trainen op dinsdag en vrijdag avond met Hdm. Dinsdag hebben we ook al met Nederlands getraind en, als we zoals dit weekend een terror dubbelweekend in Eindhoven en Heerenveen hebben, is op vrijdagavond trainen ook niet ideaal. Wel proberen we per week minstens een trainingsmoment met zijn allen te hebben.”

Het zaalhockey wordt door de dames van Hdm in ieder geval serieus genomen en is niet alleen een ‘manier om fit te blijven’. De keuze voor de zaal maakt elke speelster voor zich maar degene die toestemmen zijn net zo gemotiveerd als op het veld, vertelt Admiraal. “Wel is het iets vrijblijvender, dat wil zeggen:  als je een weekje op vakantie wil om bij te tanken voor de tweede seizoenshelft moet dat ook kunnen.” Voor Admiraal zal een vakantie, met het WK met Oranje in zicht, er waarschijnlijk niet inzitten, maar dat vindt ze ook niet erg. Ze geniet ervan om weer in de zaal te staan. “Het is leuk om met een kleiner team echt iets neer te zetten,” legt ze uit. “Iedereen is even belangrijk. Je kan beter de kleine ruimtes bespelen en ik scoor een stuk vaker dan normaal, haha. Maar, na zo’n drie á vier maanden in de zaal te hebben gespeeld kan ik ook niet wachten om weer te slaan en die bal op goal te rammen.”

Dit is het eerste seizoen dat de zusjes Admiraal bij Hdm zaalhockeyen. Voorheen speelden zij bij de Terriërs, die ingedeeld zijn in poule A. Denise vindt het ‘wel chill’ dat ze haar oude teamgenootjes niet treft in de competitie, zo konden zij en Daphne de formatie uit Heiloo afgelopen zaterdag zelfs nog even aanmoedigen. “We hebben de eerste wedstrijd van de Terriërs tegen Amsterdam gekeken. Ze wonnen met 4-3, dus dat was mooi om te zien. We zaten juichend op de tribune!”

Wie weet treffen ze de oude ploeg nog in de play-offs. Hdm gaat momenteel immers aan kop in poule B, met een gelijk aantal punten als MOP. Admiraal beschouwt de formatie uit Vught dan ook als belangrijke concurrent. “Maar ook SCHC moet je niet onderschatten,” voegt ze eraan toe. “Die waren zondag nog niet compleet. In de andere poule denk ik dat Kampong en Den Bosch de grootste kanshebbers zijn op play-off tickets.” Of Hdm zelf ook play-off kandidaat is vindt de international nog te vroeg om te zeggen. “Natuurlijk willen we deze graag spelen met HDM. Maar omdat de zaalcompetitie zo gek is verdeeld, is aankomend weekend cruciaal. Na dat weekend hebben we tegen iedereen gespeeld, en kunnen we dus kijken waar we staan.”

Reageer