Amsterdam met gemak door naar halve finale van EHCCC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam met gemak door naar halve finale van EHCCC

Voor Amsterdam is vanochtend de EuroHockey Club Champions Cup van start gegaan. Zoals verwacht hadden de dames, in de wedstrijd die al om 09:30 uur begon, weinig moeite met Atasport uit Azerbeidzjan. In dit openingsduel op Den Bosch won de ploeg van Alyson Annan met 9-0.

Amsterdam-Atasport-EHCCC-RU
Credit: Roel Ubels

Al vroeg in de wedstrijd wordt de toon gezet. Na zes minuten spelen staat de Amsterdamse formatie op 3-0 door twee rake corners van Eva de Goede en één van Ellen Hoog. Atasport heeft niets in te brengen, komt nauwelijks over de middenlijn van Amsterdam en dus kan het enkel proberen zoveel mogelijk aanvallen op te vangen. Sarah Mikdad weet echter in de 18e minuut, op voorzet van Kitty van Male, de 4-0 binnen te tikken en door een doelpunt van Charlotte Vega is 5-0 de ruststand.

In de tweede helft zet Annan haar tweede keepster Vita Bresser in het doel maar veel viel er niet te doen voor de vervangster van Anne Veenendaal niet te doen. Zij ziet toe hoe haar team via Kitty van Male (2x), Pien Holleman en Kelly Jonker uitloopt naar een uiteindelijke 9-0 overwinning.

Zondag speelt Amsterdam in de halve finale tegen het Duitse Uhlenhorster HC.

Het volledige schema, dat dagelijks zal worden aangevuld vindt u hier of via het EuroHockey logo onder het dames tabblad op de homepage.

Leave a Reply