Amsterdam pakt Europese titel ten koste van Den Bosch - Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam pakt Europese titel ten koste van Den Bosch

Amsterdam heeft maandagmiddag de EHCCC gewonnen. Hoewel Amsterdam als Den Bosch zonder al te veel concurrentie deze finale bereikten, maakten de ploegen er een zeer vermakelijke en spannende eindstrijd van.

Amsterdam EHCCC RV  (3)
De dames van Amsterdam bespringen Anne Veenendaal na de goede shoot-out serie van de keepster. Credit: Rob Visser

In de missie om de dubbel te pakken schiet Den Bosch vandaag uit de startblokken. Al in de vierde minuut is het raak voor de thuisploeg. Maartje Paumen sleept, met een beetje hulp van de Amsterdamse verdediging, de eerste corner binnen en zo leidt zij haar team naar een vroege 1-0 voorsprong. Als Amsterdam van de schrik bekomen is zet het de aanval in. Zowel Eva de Goede als Maria Verschoor en Pien Holleman krijgen kansen op de gelijkmaker maar telkens is daar keepster Lizzy Koeton die in haar laatste wedstrijd met Den Bosch een sterke eerste helft keept. Aan de andere kant behoudt ook Anne Veenendaal haar team van een grotere achterstand door een nieuwe corner van Paumen te keren. Vlak na rust moet zij echter toch haar meerdere erkennen in Lidewij Welten die, op aangeven van Vera Vorstenbosch, de voorsprong verdubbelt. Amsterdam geeft zich echter nog niet gewonnen en laat zien over veerkracht te beschikken. Minuten na de 2-0 sleept de Goede vanaf kopcirkel de aansluitingstreffer binnen als Kelly Jonker vervolgens tien minuten voor tijd de 2-2 maakt worden beide ploegen gedwongen in de slotminuten alles te geven.

Zowel Amsterdam als Den Bosch komt niet meer tot scoren en dus wordt de wedstrijd middels shoot-outs beslist. Hierin gaat het echter een stuk minder gelijk op dan in de 70 minuten ervoor. Waar Eva de Goede en Ellen Hoog scoren voor Amsterdam, missen Margot van Geffen en Maartje Goderie bij Den Bosch. Als Kitty van Male en Lidewij Welten vervolgens allebei mag Kellly Jonker het afmaken voor de Hoofdstedelingen. Zij houdt het hoofd koel en schiet Amsterdam naar de overwinning.

Reageer