Boomgaardt opvolger Caldas?

Maandag verruilde Max Caldas zijn hockeyvrouwen voor de nationale mannenploeg. Maar wie moet de Nederlandse hockeyvrouwen nu naar Olympisch goud in Rio loodsen? Oud-international en NOS-analyticus, Jacques Brinkman, ziet Ageeth Boomgaardt als meest voor de hand liggende kandidaat. 

 

Oranje Dames Nederland -DR Boomgaardt

Brinkman stelt dat de KNHB vertrouwen in Boomgaardt heeft: “Zij was de assistent van Caldas bij de vrouwen. Ze gaat ook als bondscoach naar de Jeugd Olympische Spelen. Boomgaardt zou het ook samen met Alexander Cox kunnen gaan doen, ook een van de assistenten van Caldas tijdens het WK. Op deze manier kan de hockeybond het intern oplossen.”

De selectieprocedure bij de vrouwen zal volgens Brinkman anders gaan dan bij de mannen. “Vedettes als Maartje Paumen, Naomi van As en Eva de Goede zullen wel om hun mening gevraagd worden. Dat is ook logisch, want zij raken hun zo geliefde coach kwijt. Bij de mannen is dat niet gebeurd. Ik verwacht dat de speelsters de lijn van Caldas voort willen zetten. Ageeth Boomgaardt kent die lijn, dus dat is voordelig. Maar ze moet nog wel wat groeien in haar uitstraling.”

Volgens Brinkman maken Alyson Annan en Raoul Ehren ook veel kans om de nieuwe bondscoach van de hockeyvrouwen te worden.

Comments (15)

 1. Cox!!! Talent en top coach!!

 2. Sjoerd Marijne doorschuiven van Ned-21 heren naar dames Ned ?

  Zou dit niet een hele logische stap zijn op de ladder? Hoofdklasse ervaring + assistent ervaring Spanje + ervaring bondscoach ?

 3. toon siepman?

 4. Schopman?

 5. Cox is misschien de beste, maar houd zich nog teveel bezig met randzaken.
  Schopman lijkt mij de beste keus nu, maar die gaat vermoedelijk niet weg bij USA.
  Marijne heeft op clubniveau niet echt top gepresteerd de laatste jaren.
  Boomgaardt denk ik dan maar.

 6. Van Oostduin

  Boomgaardt is prima.

 7. Toon Siepman is meest ervaren man. Van alle markten ook thuis. Complete coach. De andere (hier genoemde) kandidaten te weinig ervaring en sommigen zijn teveel bezig vanuit eigenbelang (is in het verleden wel gebleken).

 8. Marijne is met zijn prestaties van de afgelopen 5 jaar een lachertje geworden, ondanks het top materiaal waar hij mee heeft mogen werken bij OZ en A’dam. Overschatte Brabo; kansloos voor deze functie.

  Zou KNHB sieren eens een vrouw aan te stellen. Zeker nu er in NL een aantal rondlopen die ook nog een over de juiste kwaliteiten beschikken.

 9. Naast de benoeming van Boomgaardt, maakt de KNHB dan tevens bekend dat de volledige selectie van OZ dames is toegevoegd aan de dameskernploeg.

 10. Ab van der Wouden

  Eric Verboom

 11. Klaas-Jan

  Zo zonde dat ze Schopman hebben laten lopen. Dit was absoluut op haar lijf geschreven. Marijne is natuurlijk geen serieuze optie, komt heel veel tekort. Siepman kan, Verboom wellicht ook maar hoe goed is hij als coach? Boomgaardt heeft naar mijn weten nog geen nostalgische prestaties neergezet? Zou eigenlijk een heel verassende keuze zijn. Cox zou mij ook verbazen. Ik zou voor Siepman gaan met een uitgebalanceerd team naast hem (Boomgaardt en een wat vrolijker type)

 12. niet geschikt

  Geen van de kandidaten is geschikt als bondscoach.
  Dankzij deze dubieuze zet van de KNHB gaan de dames in Rio geen goud halen.
  Maar ja de heren wel en daar gaat het om he..

 13. @niet geschikt

  @niet geschikt, De dames winnen op hun sloffen ieder toernooi omdat de wereldtop bij de dames uit 1 land bestaat Nederland dan komt er een tijd niks en komt Argentinie en na Argentinie komt er weer een hele tijd niks en komt de rest.

 14. Als het Cox maar niet wordt!!!! Inderdaad zoals hierboven beschreven teveel met randzaken bezig en doen alsof hij het hockey heeft uit gevonden Poll van hockey ligt hij voor maar hoop niet dat hij het wordt. Denk dat de bond al lang besloten heeft net zoals Veen zei na de afwijzing van v. Ass”” we gaan dit eens rustig evalueren en dan zien we wel”” Tuurlijk!!

 15. Thomann?

Reageer

Contact Us