Caldas: “Misschien zijn we vandaag te snel op voorsprong gekomen’

Na een wat matte eerste helft kwamen de Oranje dames in de tweede helft tegen België goed de kleedkamers uit en wonnen verdiend met 4-0. Ook bondscoach Max Caldas zag zijn ploeg in de eerste helft een beetje ‘struggelen’. 

“Ik denk dat we heel goed begonnen maar na de 1-0 vielen we een beetje terug en hadden we moeite met de aannames, ” blikt Caldas terug. “We misten veel. Vervolgens hebben we in de tweede helft technisch en fysiek een grote stap gemaakt. Toen konden we de wedstrijd beslissen. Uiteindelijk was ik heel tevreden met de uitvoering.”

In de rust gaf de bondscoach middels beelden aan dat er vooral verbetering te behalen viel op het vlak van versnellen. ” In de eerste helft was dat wat timide en versnelde niet iedereen mee. In de tweede helft zag je vervolgens het niveau stijgen, zowel met onze fast-break als met de hoeveelheid ballen die we veroverden. Je moet die ballen ook veroveren om de fast-break te creëren maar ook als je stabieler bent in balbezit kun je een fast-break creeëren. Dat was wel leuk om te zien in de tweede helft.”

Ondanks de strijdlust van de Belgische dames zijn ze nog altijd net een maatje te klein voor de ORanje dames, zo bleek vandaag. Toch vertelt Caldas uit elke wedstrijd leermomenten mee te nemen. Op de vraag welke les hij uit de wedstrijd met België heeft getrokken antwoordt hij: “Dat je altijd op je scherpst moet zijn. Het is pas besloten als het afgelopen is. Misschien zijn we vandaag te snel op voorsprong gekomen en was toen onze scherpte er vanaf.”

Door de rustdag van woensdag hebben de Oranje dames nu twee dagen om zich voor te bereiden op de wedstrijd van donderdag tegen Nieuw-Zeeland. “Het is nu zaak dat wij dit hoge ritme van trainen en spelen volhouden. Morgen hebben we een uitlooptraining met wat shuttles maar overmorgen zullen we pittig trainen om die motor te laten draaien.”

Reageer