Caldas: “Vandaag was onze ‘moving day’

De Oranje dames hebben een goede stap gezet naar plaatsing bij de laatste vier. Na overwinningen op Japan en België werd donderdagavond ook Nieuw-Zeeland met 2-0 verslagen. Nederland domineerde de wedstrijd volledig maar wist dit niet in doelpunten om te zetten.

caldas

De lichtpuntjes van de wedstrijd volgens Max Caldas? “Lidewij, (Welten, red.) kwam terug en we kregen niets tegen.” Met vlagen was de bondscoach tevreden over de wedstrijd, vertelt hij tijdens zijn persconferentie. “We begonnen hier uitstekend, we kwamen 2-0 voor en ik denk dat we genoeg corners en kansen hebben gehad. Dat gedeelte (het afronden, red.) was heel belabberd en we hebben veel aannames en passes gemist.” Vooral de manier waarop de kansen gemist werden stoorde de bondscoach. “Bij de tweede paal voor open goal een bal missen, dat typeert dat die scherpte er niet is. Maar goed, aan de andere kant wisten we dat zij veel snelheid in de counter zouden hebben en daar was vandaag niets van te zien. Dat heeft het team verdedigend super gedaan, ze hebben geen kans weggegeven.”

“Dat het maar 2-0 werd is volgens de bondscoach ‘een teken van weinig respect naar jezelf’. “Als het verschil met het andere team zo groot is moet je ook met een groot verschil winnen, anders respecteer je jezelf niet genoeg. We speelden onnauwkeurig. Als we de bal gewoon goed aannamen en van oranje naar oranje speelden passeerden we ze met groot gemak maar die momenten waren er maar sporadisch.”

Na de wedstrijd vroeg Caldas de Oranje dames of ze moe waren na de twee rust dagen. “We hebben toch op een andere manier getraind,” legt Caldas zijn vraag uit, doelend op de extra dag. “Je lichaam is een mooie machine, door de kleinste verandering moet je soms weer even bij de les komen. Maar of dat de oorzaak was weet ik niet,” aldus de bondscoach die aangeeft dat hij liever gister had gespeeld.

“Zoals je in golf ‘moving day’ hebt, zo was het vandaag voor ons,” sluit Caldas af. “We wilden een stap maken en dat hebben we nu wel gedaan. Het niveau was goed genoeg voor vandaag maar het moet beter.”

Reageer