Caldas: "Ze zien me gelukkig niet als landverrader" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Caldas: "Ze zien me gelukkig niet als landverrader"


De vragen van de Argentijnse media voor hun landgenoot in Nederlandse dienst zijn voorspelbaar, zegt bondscoach Max Caldas. “Hoe speciaal is het? Heb je er geen gemengde gevoelens bij?” Caldas legt uit dat een confrontatie met zijn vaderland geen speciale sentimenten oproept.”Ze zien me gelukkig niet als een landverrader.”
De Argentijnse Nederlander zal ook niet per ongeluk het Argentijnse volkslied meezingen.”Bij de versie op de Champions Trophy stopt de muziek als de tekst begint.”En bij zijn presentatie zei Caldas al dat hij geen dubbele solidariteit koestert.”Tijdens dit toernooi kan ik mijn familie en vrienden zien, dat is het verschil. Maar ik werk voor Nederland.”
Caldas heeft zojuist zijn ploeg toegesproken over de kraker van zaterdag tegen Argentinië. Vergeet de extreme ambiance bij de WK finale in 2010, hield hij de internationals voor. Genieten en niet verkrampen, zoals anderhalf jaar geleden onder leiding van coach Herman Kruis, is de boodschap van Caldas.
Caldas:”Argentinië zou nu beter hockeyen zonder Soledad Garcia, al kan ik juist genieten van zo´n klassespeelster. Verder is er niet zoveel veranderd bij de Argentijnen. Ze hebben met Aymar of Rebecchi nog altijd speelsters die een wedstrijd met een actie kunnen beslissen.
Bron: Volkskrant

Reageer