Cox: "Je hoopt stiekem een kans te maken" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Cox: "Je hoopt stiekem een kans te maken"

Als een stiekeme droom werkelijkheid wordt en je wordt beloond voor jaren keihard trainen. Dan zijn dat de momenten dat je het van de daken wil schreeuwen van vreugde en ontlading.

Zo’n moment kende Maartje Cox vorige week. De 22-jarige Roosendaalse hockeyster kreeg een telefoontje dat ze geselecteerd was voor een trainingsstage van het Nederlandse vrouwenelftal in Zuid-Afrika. “Ik zat in een bomvolle trein, op weg naar huis, en hoorde dat ik mee mocht. Nou, ik heb me lichtelijk moeten inhouden,” zegt Cox tegen BN DeStem.
Bondscoach Max Caldas maakte vorige week de 25 namen bekend van de vrouwen die eind januari twee weken op trainingsstage gaan. Daarna spelen de Oranjevrouwen van 4 tot en met 10 februari de Investec Cup. Tijdens dit vier-landen toernooi in Kaapstad, staat Oranje tegenover Zuid-Afrika, Australië en Engeland. “Ja, voor mij was het een verrassing”, reageert Cox in BN DeStem. “Ik was er niet echt mee bezig, hield er ook geen rekening mee. Maar aan de andere kant: je hoopt ergens stiekem dat je toch een kans maakt.”
Maartje Cox kwam al eerder in actie voor Jong Oranje.
Bron: BN DeStem

Reageer