CT: Australië, Nieuw-Zeeland en Argentinië door naar halve finale

De Oranje dames veroverden gister als eerste een plek bij de laatste vier. Inmiddels is bekend dat zij in de halve eindstrijd Argentinië zullen treffen en dat de andere halve finale een Oceanisch onderonsje zal zijn tussen Australië en Nieuw-Zeeland.

Australië won haar kwartfinale met weinig moeite van Japan. Al binnen tien minuten stond de ploeg van bondscoach Adam Commens door goals van Georgia Nanscawen en Jodie Kenny (2x) met 3-0 voor en daardoor was de wedstrijd toen eigenlijk al gespeeld. Japan kwam via een mooie avond nog terug naar 3-1 maar Anna Flanagan gooide de wedstrijd uiteindelijk in het slot door zelf een corner keihard het dak in te slepen en de eindstand op 4-1 te zetten. Bekijk hier de hoogtepunten uit dit duel.

Nieuw-Zeeland, dat in poule A verrassend boven Nederland eindigde, trof Engeland. Lang bleef het spannend in deze kwartfinale want twee minuten nadat de Kiwi’s via Rose Keddell de leiding hadden genomen kwamen de Engelsen via Laura Unsworth weer op gelijke hoogte. Nog voor rust zorgde Anita Punt weer voor een kleine voorsprong voor Nieuw-Zeeland waarna Stacey Michelsen tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot gooide. Eindstand: 3-1 . Bekijk hier de hoogtepunten uit deze kwartfinale.

Argentinië, dat groepswinnaar werd in poule B, eindigde de speeldag met een waar publieksspektakel. De thuisploeg won haar kwartfinale met 7-2 van China. Carla Rebechhi trof driemaal doel, Noel Barrionuevo scoorde twee maal en ook Luciana Aymar en Pilar Romang deden een duit in het zakje. Een overtuigende generale dus voor de thuisploeg die zaterdag Oranje treft in de halve finale. Bekijk hier de hoogtepunten uit dit doelpuntrijke duel.

Reageer