Daan Sabel: "De emotie zit voornamelijk in het feit dat het vandaag niet wilde" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Daan Sabel bedankt de scheidsrechter.

Daan Sabel: “De emotie zit voornamelijk in het feit dat het vandaag niet wilde”

Pinoké speelde vandaag met 1-1 gelijk tegen Oranje-Rood. De Steekneuzen stonden lange tijd op achterstand, pas laat in de wedstrijd maakte Stella van Gils de gelijkmaker. De 1-1 was volgens coach Daan Sabel een terechte uitslag, toch baalde de coach die veel ambitie heeft.

Vorige week speelde Pinoké weergaloos tegen SCHC. De wedstrijd die uiteindelijk nipt werd verloren, leek een mooie opmars te zijn voor meer. Het spel zat goed en het was met vlagen genieten voor de supporters van Pinoké.

Afgelopen vrijdag was er niets meer te zien van dit spel, er werd met 6-0 verloren van Den Bosch. Ook vandaag wilde het volgens Pinoké-coach Daan Sabel niet helemaal lukken: “We kwamen in het eerste en tweede kwart eigenlijk niet in ons spel. Er lag een soort deken over de wedstrijd en we hadden moeite om in ons spel te komen. Pas in het derde kwart ging bij ons het tempo en niveau omhoog, waardoor we er beter in kwamen. Toen stonden we helaas al met 1-0 achter. We scoorden laat in de tweede helft de gelijkmaker. Ik denk dat de 1-1 gelijke stand een terecht beeld is van de wedstrijd”.

Coach Daan Sabel baalde vandaag dat het niet lukte tegen Oranje-Rood.
Coach Daan Sabel baalde vandaag dat het niet lukte tegen Oranje-Rood. Foto: Roel Ubels

Ondanks deze terechte uitslag baalde de coach die met zijn ploeg nog stiekem een beetje hoop heeft op de play-offs: “We zijn niet per se met deze play-offs bezig, ook al is dat wel onze ambitie. Het verschil met HDM is opgelopen tot negen punten, dit is veel. Het doel van dit seizoen is dat we willen groeien, omdat we de komende jaren vaker willen meedoen om de play-offs. Hiervoor willen we graag verder met alle speelsters. Ik heb bijvoorbeeld ook het vertrouwen dat Kelly Jonker bij ons gaat blijven komend seizoen”.

Ontbreken van Kelly Jonker

Toch blijft het opmerkelijk dat Pinoké vorige week nog zo goed tegen SCHC speelde en dat het vrijdag door een ondergrens zakte. Er werd vrijwel geen kans gecreëerd en Den Bosch kon gemakkelijk weglopen. Ook voor Sabel is het lastig om uit te leggen waarom het soms niet gaat: “Het is moeilijk om specifieke redenen te vinden. Deze week misten we bijvoorbeeld onze topschutter Kelly Jonker die vorige week een zweepslag in haar kuit had opgelopen. We hopen dat zij deze week weer wat kan gaan trainen. Den Bosch vond ik een zeer sterke tegenstander en het was dan ook terecht dat ze van ons wonnen”.

Emotie in het veld

Dat Stella van Gils laat in de wedstrijd toch nog scoorde was een kleine pleister op de wond. Heel graag had Pinoké vandaag het verschil willen maken en de achterstand op HDM klein willen houden. In de laatste minuut leek er nog even meer in te zitten toen aanvalster Maria Steensma volgens de Steekneuzen in het 23-meter gebied van Oranje-Rood hard naar de vloer werd gehaald. De scheidsrechter wees de boze protesten van speelsters en de staf af. Volgens Sabel waren de emoties hoog, maar niet alleen vanwege het incident: “Uiteraard baalden we vreselijk van die actie, waarbij in mijn ogen mijn speelster onreglementair naar de grond werd gehaald. De scheidsrechter was van mening dat er goed op de bal werd verdedigd door Bloemendaal. Desalniettemin was dit niet de reden dat we zo emotioneel waren. We baalden eigenlijk vandaag meer dat het gewoon niet wilde”.

Reageer