Danique van der Veerdonk speelt in één week de finale van het WK-21 en de finale(s) van de EHL | Hoofdklasse Hockey Nederland
Danique van der Veerdonk speelt op de EHL.

Danique van der Veerdonk speelt in één week de finale van het WK-21 en de finale(s) van de EHL

Vorige week werd ze met Jong-Oranje wereldkampioen in Zuid-Afrika. Een kleine week later staat verdedigster Danique van der Veerdonk alweer met haar Den Bosch in de kwartfinale van de Euro Hockey League (EHL). 

In Zuid-Afrika speelde Jong-Oranje zeer overtuigend. In zes wedstrijden werd maar liefst 49 keer gescoord. Doelpunten scoren, alle ploegen waar Danique van der Veerdonk mee speelt, hebben deze eigenschappen. Ook vandaag toen de verdedigster met Den Bosch maar liefst negen keer scoorde, was zij weer van de partij. Met een lach op haar gezicht ligt van der Veerdonk toe: “Gewoon is het zeker niet. Het was vandaag wel verdiend. We wilden eigenlijk in het derde kwart met 10-0 voorstaan. De tegenstander gooide alles dicht, waardoor het moeilijker werd. Uiteindelijk ben ik dik tevreden. Het ging best lekker”. 

Weinig duels

Dat het ‘lekker’ ging, was een understatement. Den Bosch speelde vandaag met de Ierse kampioen Pegasus alsof ze er niet stonden. Geen enkel moment moest de verdediging van de Nederlandse ploeg echt in actie komen. Van der Veerdonk vond het jammer, ondanks die de overwinning, dat ze weinig duels kon spelen: “Verdedigend ging het goed. We komen weinig in gevaar. Maar ook bijvoorbeeld tijdens het WK tot de kwartfinale hebben we als verdedigsters bijna geen duel gespeeld”.

Grote blijdschap bij Danique van der Veerdonk bij het winnen van de finale op het WK-21.
Grote blijdschap bij Danique van der Veerdonk bij het winnen van de finale op het WK-21. Foto: Anne Mieke Achterhuis

Veel duels

Toch hadden weinigen gedacht dat de speelsters van Jong-Oranje vandaag in actie zouden komen. Op het WK werd maar liefst zes keer gespeeld in een korte tijd. Drie dagen geleden wonnen de Oranje-dames de finale van Jong-Duitsland. Rosa Fernig en Noor Omrani zaten vandaag nog op de tribune, maar Teuntje de Wit en Danique van der Veerdonk stonden gewoon opgesteld. De verdedigster die naast de ervaren Sanne Koolen en Pien Sanders in de verdediging staat was blij met de minuten die ze vandaag mocht maken: “Vlak voor het WK heb ik een blessure gehad, waardoor ik drie weken niet heb kunnen spelen. Dat ik nu weer minuten maak, zie ik als een voordeel. Het is goed om meer wedstrijdritme te krijgen”.

Den Bosch speelt op zaterdag om 14.00 uur de halve finale van de EHL

Reageer