De Beer: ‘Ons doorzettingsvermogen is groot, we blijven gaan’

Aanstaande zondag worden in het Topsportcentrum te Rotterdam de finales gespeeld van het hoofdklasse zaalseizoen. Bij de dames zullen MOP, Hdm, Den Bosch en Kampong strijden om het landskampioenschap. MOP deed al twee keer eerder mee aan het competitie-toetje maar pakte nog nooit de hoofdprijs. Dat wordt dus hoog tijd, aldus Rosalie de Beer.

MOP zaal de Beer RU
(c) Roel Ubels

“We zijn dit jaar vol voor de play-offs gegaan. MOP werd twee jaar geleden tweede en vorig jaar zijn we tweede geworden dus de eerste plek ontbreekt nog,” grinnikt de aanvalster. De formatie uit Vught heeft al jaren een sterke zaalploeg en dat is volgens de Beer onder andere te wijten aan de diversiteit aan speelsters. “Onze Polen hebben veel ervaring en zijn supergoed in de zaal en daarnaast hebben we Lieke (van Wijk, red.) en Donja Swinkels die mega technisch is. Verder combineren we leuk als team en hebben we bovenal veel doorzettingsvermogen, we blijven gaan.”

Het enthousiasme en de gedrevenheid is groot bij De Beer en haar teamgenoten, die duidelijk veel plezier hebben in het spelletje. Hoewel het voor hen dus om meer gaat dan enkel ‘fit blijven’ was de keuze voor zaalhockey wel vrijblijvend. “Een paar van ons doen niet mee door blessures, of omdat ze beter even rust kunnen nemen en daarnaast is Lieke nu weg met het Nederlands en zijn er ook twee die met hun oude club mee omdat ze liever een niveautje lager wilden spelen.”

Dat de regels dit jaar veranderden en de keepster nu nog maar twee keer mag wisselen deed weinig af aan de kwaliteiten bij MOP. De Beer is juist wel tevreden met de regelwijziging. “Ik vind het nieuwe systeem eigenlijk wel fijner, het geeft iets meer rust,” legt ze uit. “Dat je nu aanvallend minder in overtal bent lijkt bij ons niet zoveel uit te maken, we hebben een hoog doelsaldo en weinig goals tegen gekregen dus dat is mooi.”

Voordat de dames uit Vught zondag om de landstitel gaan strijden moet vrijdag eerst de wedstrijd tegen SCHC ingehaald worden. “Niet ideaal,” aldus de Beer. “Vrijdagavond laat is gewoon niet heel handig maar we gebruiken het gewon een beetje als trainingsmoment, om nog wat kleine tactische dingen uit te proberen. Lekker wedstrijdje spelen en daarna nog een dag om te herstellen en dan zijn we er wel klaar voor.” Als MOP niet van SCHC verliest zal de ploeg uit Vught op de eerste plek in de poule eindigen en de play-offs beginnen tegen Kampong, bij verlies kunnen de dames van Toon Siepman nog tweede worden en zal Den Bosch de eerste tegenstander zijn. De Beer maakt het niet zoveel uit. “Ze hebben allebei hun kwaliteiten en als je landskampioen wil worden moet je van iedereen winnen. Als wij op ons best spelen kunnen we ze beide hebben. Wij gaan gewoon met ons team meer dan 100% knallen en het onze tegenstander heel moeilijk maken.”

Comments (1)

  1. Houten!!!

Reageer