De Gelderlander: "Lida Derks gelijk weer belangrijk voor QZ" | Hoofdklasse Hockey Nederland

De Gelderlander: "Lida Derks gelijk weer belangrijk voor QZ"

De Nijmeegse hockeysters van QZ begonnen hun seizoen in de overgangsklasse D zondag met een 2-1 thuiswinst op HIC. In de overgangsklasse wordt eerst een voorcompetitie gespeeld in vier poules van zes teams.
Daarna gaan de beste twee uit elke poule in de promotieklasse strijden om een plek in de hoofdklasse. De andere vier teams moeten in twee degradatieklassen terugval naar de eerste klasse voorkomen.
Tegen HIC uit Amstelveen liep QZ tegen een achterstand op. Meteen daarna was de stand alweer gelijk. Lida Derks, teruggekeerd in het veld na een seizoen als assistent-coach, bewees haar waarde binnen de lijnen. Ze scoorde. Zeven minuten daarna bracht Milou van Rijswijk QZ op voorsprong.
In de tweede helft was het vooral het sterke spel van verdedigsters Steffie van Rijswijk en Valerie Steppe en van keepster Pieternel de Visser dat de stand op 2-1 hield.
In dezelfde poule ontving Union op de Kluis in Malden Tilburg. De Brabantse bezoekers kwamen in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. “We speelden te angstig, te veel achteruit. Gelukkig werd er na rust wel fel gespeeld”, zei coach Arnoud Kappelle. Met resultaat; Nynke Kappelle scoorde tweemaal uit een strafcorner, waardoor de uitslag 2-2 werd.
De mannen van Union verloren in de overgangsklasse D uit met 3-2 van Breda. Union deed zichzelf tekort door veel kansen te missen. De thuisploeg kwam op 2-0 en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Wouter Hermkens scoorde voor Union met strafcorners de 2-1 en de 3-2, niet genoeg voor een punt.
Bron: de Gelderlander

Reageer