De Goede: ‘Het was erg spannend, zoals een finale hoort te zijn’

De dames van Amsterdam veroverde gisteren de EHCCC-titel in het hol van de leeuw, door de nog kersverse landskampioen Den Bosch in eigen huis na shoot-outs te verslaan. In een interview met de NOS, reageren Den Bosch-coach Raoul Ehren en Amsterdam-middenvelder Eva de Goede op de wedstrijd. 

Credit: Jannette Brouwer
Credit: Jannette Brouwer

Nadat de eerste EHCCC met grote cijfers werden gewonnen, zag Ehren zijn ploeg maandag het onderspit delven tegen de Hoofdstedelingen. De coach gaf toe niet goed genoeg te hebben gespeeld om eerste te worden op de EHCCC. “We haalden niet het niveau dat we de laatste tijd wel continu haalden,” zegt Ehren. “Ik kan zelfs best wel zeggen dat dit de minste wedstrijd was na de winterstop en dit was niet het moment om een mindere wedstrijd te spelen. Vorige week en de week daarvoor hebben we laten zien hoe het wel moet. Maar vandaag komt het er niet uit. Zij worden dan ook terecht eerste, zo eerlijk moet je zijn.” Amsterdam-captain Eva de Goede is logischerwijs een stuk blijer met het verloop de wedstrijd, al moest ze toegeven dat het nog even zeer spannend was. “We kwamen met 2-0 achter, maar gelukkig trekken we de stand nog gelijk. Het was erg spannend, zoals een finale hoort te zijn.”

Den Bosch claimde bij de shoot-outs van Lidewij Welten en Margo van Geffen twee keer een strafbal, maar kregen deze niet. “Ik heb geen idee of ze een strafbal hadden verdiend. Wij hebben gewonnen en daar ben ik erg blij mee.” Ehren had echter wel het idee dat zijn ploeg een strafpush werd ontnomen. “Margot (van Geffen, red.) haar stick wordt bijna door midden gehakt en Lidewij (Welten, red.) wordt ook nog ten val gebracht, maar twee keer wordt er niet gefloten. Sommige situaties vallen in je voordeel uit en sommige ook niet. Maar dat hoort er bij in een finale.”

De dames van Amsterdam hadden pas laat door, dat ze de wedstrijd binnen hadden. Den Bosch moest nog twee shoot-outs nemen, maar doordat ze al drie keer miste en Amsterdam wel drie keer raak schoot, was de wedstrijd al beslist. “Het duurde inderdaad lang. Ik zat zelf zo in de wedstrijd en dacht dat we er nog één moesten maken. Maar hij is binnen en dus zullen de Amsterdamse nachten vanavond langer duren dan de Brabantse,” lacht De Goede. Als een pleister op de wonden heeft de Amsterdamse ploeg na het mislopen van de landstitel nu dus wel een andere mooie prijs te pakken. Zo lang heeft De Goede echter niet om er van na te genieten, want over drie dagen zal ze weer moeten aansluiten bij Oranje om zich voor te bereiden op het WK. “Nu hebben we eventjes rust gelukkig, dus vanavond lekker feesten. Maar vanaf woensdag zijn we weer Oranje gekleurd. Ik heb er reuze veel zin in. Het wordt waanzinnig,” sluit De Goede af, die aangeeft geen last meer te hebben van haar schaambeen-blessure.

Reageer