De overstap van.. Wietske van der Kamp

Roel Ubels

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs.  Nu het seizoen langzaam aan zijn einde nadert, zijn wij benieuwd hoe ze het hebben ervaren. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Na haar gehele hockeycarrière op Hdm te hebben gehockeyed stapte de 21-jarige Wietske van der Kamp over naar Pinoké.

Roel Ubels

Van der Kamp in haar Hdm tijd. Credit: Roel Ubels

Wat was de voornaamste reden van je overstap?

De reistijd. Ik hockeyde in Den Haag maar studeerde in Amsterdam dus moest de hele tijd heen en weer en al dat reizen ging op een gegeven moment toch zijn tol eisen. Ik wilde niet per sé weg maar vond dat ik toch verder moest gaan kijken. In Amsterdam sprak Pinoké mij het meest aan. Misschien een beetje raar om te zeggen maar ik vond de sfeer daar op td’s altijd geweldig. Daarnaast heeft mijn vader er gehockeyd en hij was er altijd heel positief over. Toen ben ik met hun in contact gekomen en is het balletje gaan rollen.

Vond je het moeilijk om die beslissing te nemen?

Ja, ik vond het wel moeilijk om de overstap te maken omdat ik het nog nooit had gedaan. Ik ben over het algemeen vrij trouw aan een club. Van het team kende ik eigenlijk niemand persoonlijk dus dat was wel spannend. Ik was toch benieuwd of ik wel in de groep zou passen en of mijn hockey wel goed genoeg was. Dus ik heb toen een paar keer meegetraind in de zomer. Gelukkig was er meteen een klik en vond ik het heel leuk. Dat maakte de beslissing wat makkelijker. Qua niveau is het natuurlijk een beetje hetzelfde als Hdm dus dat pas goed bij me.

Hoe is het seizoen je bevallen op je nieuwe club?

Nou, wat betreft uitslagen niet heel positief maar het fijne is dat we nog steeds een positieve vibe in het team hebben. Heel knap vind ik dat. Zo noemen we de play-outs, waarvan we nu verzekerd zijn, ‘het toetje’. Als we die winnen gaan we feest vieren. Die positiviteit vind ik heel belangrijk. Ook scheelt het een stuk dat ik die reistijd nu niet meer heb.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de clubs?

Bij Hdm was het altijd ‘niet lullen, gewoon doen’, we zijn hier om te hockeyen. Bij Pinoké ligt de focus ook heel erg op gevoel, plezier in het spel is het allerbelangrijkste. Hdm is meer bikkelen. Niet dat dat bij Pinoké niet zo is maar daar gaat het allemaal iets dieper op het gevoel in. Verder is Pinoké voor mijn gevoel iets groter, dat is ook wel een verschil.

Enkele weken geleden speelden jullie op Hdm. Hoe was het om op je oude club te spelen?

Ja, een andere wedstrijd dan normaal maar niet zozeer omdat het mijn oude club is. Wij moesten die wedstrijd winnen om nog een kans te hebben om play-outs te ontlopen. We hebben keihard gevochten maar verloren en dat was best een klap in ons gezicht. Ik gun Hdm die play outs ook niet maar dat maakt dan even helemaal niet uit. Dat het mijn oude club was speelde misschien onderbewust een beetje mee. Ik was meer bezig met het belang van die wedstrijd.

Hdm doet het nu beter dan Pinoké en is veilig van play-outs. Ooit spijt gehad van je overstap?

Nee, geen spijt gehad. Vond het heel moeilijk om naar een andere club te gaan omdat ik het altijd heel leuk heb gehad op Hdm. Maar achteraf, door het missen van de reistijd, mijn nieuwe team en de nieuwe uitdaging weet ik dat het een goede stap is geweest.

Jullie zijn al verzekerd van play-outs maar er zijn nog drie wedstrijden te spelen. Richten jullie je nu al op ‘het toetje’?

Wij staan er nu in van play outs komen later,  eerst focussen we ons op de laatste wedstrijden. We kunnen nu vrij en zorgeloos hockeyen. We kunnen het toch niet meer ontlopen. Wie weet zorgt dat ervoor dat we misschien ineens gaan winnen!

Tussen het einde van de competitie en de play-outs zitten enkele weken. Wat gaan jullie dan doen?

Wij hebben nog geen schema gekregen maar ik hoorde in de wandelgangen dat we eerste één of twee weken rust krijgen om ons mentaal en fysiek op te laden. Wel met loopprogramma natuurlijk, en daarna weer volle bak trainen. Wel lekker om straks even vrij te zijn dan kunnen we er daarna weer tegenaan.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.