De Snaijer: ‘Als begeleidingsgroep niet in geslaagd een eenheid neer te zetten’

Voor de dames van Rotterdam kwam er zaterdag een einde aan de hoofdklasse droom. De ploeg van coach Richard de Snaijer verloor een week eerder al de uitwedstrijd op Tilburg en ook afgelopen weekend trok het na shoot-outs aan het kortste eind.

Vooral een gebrek aan scorende vermogen heeft er volgens de Snaijer voor gezorgd dat zijn team volgend jaar weer in de overgangsklasse speelt. “We domineerden het veldspel en hebben genoeg kansen gecreëerd maar in zulke potten moet je je kansen benutten en dat hebben we wederom niet gedaan,” vertelt de coach in het AD/Rotterdams Dagblad.

Ook in de jeugd ziet de coach het gebrek aan effectiviteit terug. “Voor de toekomst van de club moeten we daarmee aan de slag. In de jeugdopleiding moeten er meer specialisatietrainingen worden gegeven. We moeten ons richten op afmaken.” Echter was niet alleen deze ‘doelgerichtheid’ het probleem van de dames van Rotterdam. De Snaijer vertelt dat het hem niet is gelukt om er een hecht team van te maken. “Het is een moeilijk team. Hoe dat komt, houd ik intern. Als begeleidingsgroep zijn we er niet in geslaagd om een eenheid neer te zetten.” De coach ziet dat echter niet als excuus voor de verloren play-offs. “We hebben dusdanig veel hockeyend vermogen in huis dat we alsnog hoge ogen hadden kunnen gooien.” Ook had de Snaijer het over ‘zijwegen’, zo meldt het AD, al laat hij in het midden gelaten wat deze zijwegen zijn. “Op sommige momenten werden we verzocht om zijwegen te bewandelen. Wat dat betreft trek ik het boetekleed aan. We hadden recht op ons doel moeten afgaan en niet moeten afwijken van onze visie.”

Of deze ploeg volgend jaar bij elkaar blijft is nog niet bekend. “Ik weet niet of er speelsters vertrekken. We hebben ons alleen op de play-offs gericht. Verder hebben we niet gekeken. Het is wel duidelijk dat het vergrootglas op het team moet worden gericht en dat we goede keuzes met betrekking tot de toekomst van de club moeten maken.”

Comments (18)

 1. Alternatieven

  In het verleden bewezen dat je het kunt Richard! Dus ook voor de toekomst blijven richten op de eigen visie.

 2. hij is allang bezig met zijn eigen zijwegen….volgend jaar terug te zien bij een herenteam….?

 3. Een keer raden waarom Rotterdam een moeilijk team is..

 4. H’Berg

  Daar ga ik niet naar raden. Deze uitspraken zeggen meer over de coach dan over zogenaamd ‘moeilijk team’.

 5. Diederic

  Zou de keus voor een andere coach in het belang van de club kunnen zijn? Als coach geen echte afmaker. Al op meerdere plekken bewezen.

 6. @Diederic+H’berg

  Volledig met jullie eens..geen winnaar als coach..

 7. Diederic

  ………, maar wel mooie verhalen en vrienden, die hem bij gelegenheid een hand boven het hoofd houden. Zeepbel.

 8. Richard is geen slechte coach maar moet leren keuzes te maken. Ik acht hem capabel genoeg als coach. Als hij enkele speelster eruit had gezet was het al een ‘minder moeilijk’ team geweest.

 9. Diederic

  @b, Richard heeft te veel ontzag voor zgn. vedetten. En dat heeft het risico van een verkeerd soort hierarchie. Dood in de pot? Niet de eerste keer.

 10. Jammer dat Richard als coach de vedettes niet in toom heeft weten te houden. Al is het niet helemaal aan hem toe te wijzen. De club voert al jaren een wanbeleid. Weten geen speelsters vast te houden, waardoor dit soort types in je team terechtkomen.

 11. H’Berg

  Voor de 3 vorige reacties geldt hetzelfde als voor de coach. Dit soort insinuaties zeggen meer over de jezelf dan over de ander.

 12. Welke speelsters hadden eruit gemoeten dan?

 13. Grappig dat je het elke keer op blijft nemen voor dit team. Zelfs als er letterlijk door de coach naar buiten wordt gebracht waardoor het komt.

 14. H’Berg

  Omdat ik het niet sportief vind dat de coach de aandacht afleid (van bijv een keeperswissel) met vage opmerkingen over speelsters, en ook goedkoop wat hier wordt geroepen over “vedettes”. Afgaande op de wedstrijden zelf, lag het niet aan de ‘vedettes’. Die gingen voorop in de strijd. Uiteindelijk was het een dubbeltje op zijn kant. Die teksten hierboven … Roeptoeteren noem je dat.

 15. Vedettes kunnen voorop gaan in de strijd maar bepalen daarnaast ook de sfeer ik het team. Blijkbaar is het daar fout gegaan. Maar dat de coach ook voldoende te verwijten is, is duidelijk. Benieuwd wat daar gaat gebeuren.

 16. Waaruit “blijkt” dat Johan?
  Zat je in de kleedkamer dit seizoen?
  Bepalen alleen vedetten de sfeer? Goh, interessant. Knap dat Diederic, Piet en Johan het allemaal zo precies weten.

 17. De waarheid

  Wat is jouw analyse dan? Waren ze gewoon te slecht?

 18. Diederic

  Ben benieuwd of Rotterdam het nog een seizoen wil “proberen”. Zachte heelmeesters?

Comments are closed.