De Telegraaf: 'Zelfmoordtactiek helpt Chinezen' | Hoofdklasse Hockey Nederland

De Telegraaf: 'Zelfmoordtactiek helpt Chinezen'

Liefst negen strafcorners kregen de Nederlandse hockeyvrouwen tijdens hun poulewedstrijd tegen China. Omdat de Aziaten hun ‘zelfmoordtactiek’ inmiddels tot in de perfectie hebben ontwikkeld, werd geen enkele strafcorner gepromoveerd tot een treffer. Dankzij een velddoelpunt van Maartje Goderie won Oranje nipt met 1-0.
Het scenario was in de Riverbank Arena steeds hetzelfde. Zodra de hockeysters aanlegden voor een strafcorner, spurtten drie Chinese vrouwen met gevaar voor eigen leven richting de bal, terwijl nog een andere teamgenote op de doellijn een zijkant bewaakte. Eigenlijk was daarmee de kans dat er een treffer viel, kleiner dan dat er een Aziatische levensgevaarlijk gewond raakte. Maar dat namen de ‘zelfmoord-Chinezen’ voor lief. „Het is eigenlijk te gek voor woorden”, zei strafcornerspecialiste Maartje Paumen achteraf. „Maar ze doen het wel.”
Afgelopen mei overleed de Australische speelster Elizabeth Watkins, toen ze de bal tegen haar hoofd kreeg. Maar dat soort verhalen schrikt de Chinese hockeysters niet af. Voor volk en vaderland ondernemen ze steeds weer die kamikaze-actie. „Het is echt bizar”, vond Paumen. „Voor hetzelfde geld gaat het verschrikkelijk mis. Ze lopen met z’n drieën naar voren met een houding van: ‘schiet mij maar aan’. Je komt er gewoon niet meer langs.”
Bron: De Telegraaf

Reageer