De weg naar... Praag | Hoofdklasse Hockey Nederland

De weg naar… Praag

Naast de veld- internationals zijn ook de Nederlandse zaalteams weer begonnen met trainen. Zij bereiden zich voor op de Europees Kampioenschappen. De mannen spelen het EK van 17 -19 januari in Wenen en de dames reizen een week later af naar Praag. De komende weken zullen we ze volgen in deze zaalrubriek ‘De weg naar.. Praag’ (of Wenen).

De vrouwen van bondscoach Marieke Dijkstra zijn nu een paar weken bezig en hadden afgelopen weekend een trainingsstage in Heerenveen en Groningen. Kampong-speelster Laurien Leurink vertelt over het enigszins verrassende weekend.

Afgelopen weekend hebben jullie een trainingsstage gehad waarin jullie onder andere drie keer tegen Polen speelden. Hoe was het?

Het was best wel heftig allemaal. We speelden twee officiële- en één onofficiële interland tegen Polen. We wisten van tevoren eigenlijk niet wat we ervan moesten verwachten. Uiteindelijk bleek er een hele organisatie omheen te zijn die allemaal dingen had georganiseerd. In Heerenveen was het een beetje uit de hand gelopen, waren er eigenlijk veel te veel mensen, zo’n 1500. We hebben na afloop van de wedstrijd nog een half uur handtekeningen uit staan delen. In Groningen was het precies hetzelfde daar waren ook ongeveer 1200 mensen komen kijken. Het was allemaal heel groots, heel bizar. We dachten er komen wel wat mensen kijken maar zoveel hadden we niet verwacht.

Hoe zagen jullie dagen eruit?

We hebben donderdag tegen Düsseldorf gespeeld en zijn daarna naar Heerenveen vertrokken. ‘s Ochtends trainden we dan, daarna rust en dan in de middag een wedstrijd. We zijn tot gisteravond bij elkaar geweest.

Jullie wonnen afgelopen weekend drie keer van Polen. Is dit team een goede graadmeter op weg naar het EK?

Wat wij van Marieke (Dijkstra, bondscoach, red.) hebben gehoord is dat dit een ploeg is die eerder gaat voor behoud dan voor de prijzen. Er zijn dus zeker nog wel betere ploegen die wel voor een plak gaan. Alsnog was het een goede graadmeter, want we waren beter dan zij. Maar we hebben zware poule dus we moeten nog wel even aan de bak.

Hoe ziet jullie programma tot het EK eruit?

We gaan nog oefenwedstrijden spelen tegen Australië, voor de rest heel veel trainen en dan richting Praag. Ik heb net uitgerekend dat we nog maar negen trainingen hebben.

Wie wordt jullie grootste concurrent op het EK?

Duitsland is natuurlijk altijd goed omdat zij zich hier voor langer op kunnen voorbereiden en dus meer hebben getraind. Tsjechië kon dit jaar ook wat meer geld investeren in het team omdat het daar wordt georganiseerd dus ik denk dat we dat team ook niet uit moeten sluiten.

Kijk je uit naar Praag?

Ja, ik heb er heel veel zin in. We zijn afgelopen weekend ook als groep naar elkaar toe gegroeid. Ook uiteten gegaan met zijn allen en het was heel gezellig. Dus ook daar is de trainingsstage heel goed voor geweest.

Krijg je na het EK nog even rust of sluit je op het veld gelijk weer aan bij Kampong?

Daar heb ik het eigenlijk totaal nog niet over gehad maar ik denk dat ik gewoon gelijk weer bij de groep aansluit.

Reageer