Dubbele gevoelens bij Max Caldas

Met nog drie weken te gaan tot de start van het WK heeft bondscoach Max Caldas vandaag bekend gemaakt met welke 18 speelsters hij in Den Haag voor goud zal gaan. Een dubbel gevoel had hij bij deze dag, zo vertelde hij tijdens een persconferentie in Den Haag. 

“Het was een moeilijke keuze, je mag maar een bepaald aantal speelsters meenemen en dat weet je van tevoren maar het blijft verdrietig. Wel is het belangrijk dat die knoop nu doorgehakt is dus ik zit hier daardoor ook met een dubbel gevoel vandaag. Uiteindelijk overheerst toch wel het gevoel van trots want ik denk dat we het met dit team heel goed gaan doen.”

Veel vragen waren er logischerwijs over de afvallers. Kitty van Male, Merel de Blaey en Charlotte Vega kregen gister het slechte nieuws te horen, zij zien op de valreep het grote toernooi in eigen land aan hun neus voorbij gaan. Waarom hij ervoor koos hen niet mee te nemen houdt Caldas, zoals altijd, voor zich. “Dat is iets tussen hen en mij en als zij dat willen vertellen dan mag dat natuurlijk maar dat is hun keuze. Je kijkt naar wat de beste combinaties zijn, wie er ook in plan B, C en D passen wanneer plan A niet zou werken.”

Wie er wel in dit plan passen zijn onder andere de jonge Marloes Keetels en Xan de Waard. Ook routinier Naomi van As, die langdurig geblesseerd was, is weer van de partij. “Naomi is, zoals ik al vaker heb gezegd, een zeer begaafd hockeyster en atlete en zij heeft fantastisch balgevoel. Samen met Johannes Veen heeft ze grote stappen gemaakt in Zuid-Afrika en ik maak me dan ook geen zorgen over haar. Ze is heel goed.”

Reserves heeft de coach voor dit toernooi nog niet aangewezen omdat hij eerst de grootste teleurstelling bij zijn afvallers willen laten zakken. Ter zijner tijd zal hij bekend maken wie er de komende weken stand-by zullen staan en dus ook nog met de groep meetrainen. De aankomende weken spelen de Oranje dames meerdere oefenwedstrijden tegen zowel dames- als herenteams waarna op op 31 mei op 19:45 hun WK start met de wedstrijd tegen Japan. Caldas heeft er zin in. “Het is ons feest, in ons huis. Daar mogen we van gaan genieten.”

 

Comments (2)

  1. waarom is Kitty van male afgevallen??
    en waarom gaat de geblesseerde van As wél mee?
    meet Caldas met 2 maten?

  2. Alternatieven

    Kennelijk durft Caldas Naomi niet te passeren. Onbegrijpelijk! Maar goed, aan de andere kant ook dit is een keuze. Er is nu duidelijk en het is tijd voor rustig werken naar een geweldig toernooi!

Reageer