EHCCC: Amsterdam na 3-1 zege door naar finale

De dames van Amsterdam zijn na een 3-1 zege op Uhlenhorster door naar de EHCCC finale van morgen. 

Amsterdam Uhlenhorster EHCCC RV Jonker
Kelly Jonker juicht na haar 1-1. Credit: Rob Visser

Al na twee minuten spelen krijgt Amsterdam de eerste corner van de wedstrijd. Waar het twee dagen geleden in een gelijke situatie wel de score vroeg opende, mist de inzet nu doel. Enkele minuten later lukt het Uhlenhorster wel de leiding te nemen, Lisa Altenburg zet de Duitse formatie op 0-1. Amsterdam houdt de controle over de wedstrijd maar komt lastig tot scoren. Zelfs wanneer er twee Duitse speelsters het doel te vroeg uitlopen bij een strafcorner lukt het de ploeg van Alyson Annan niet voor rust de gelijkmaker binnen te schieten.

Hoewel Uhlenhorster goed begint aan de tweede helft komt Amsterdam na vijf minuten via Kelly Jonker op gelijke hoogte. Vlak daarna weten de Hoofdstedelingen eindelijk een corner te benutten en via Eva de Goede voor het eerst op voorsprong te komen. Als de Goede halverwege deze helft dan ook een strafbal binnen pusht is de wedstrijd gespeeld. Amsterdam wint met 3-1.

Maandag om 17:00 treedt Amsterdam in deze finale aan tegen de winnaar van de halve finale tussen Real Sociedad de Futbal en Den Bosch die vanmiddag om 17:00 wordt gespeeld.

Reageer