Floor de Haan maakte niet bewust overtreding in finale op Lidewij Welten
Floor de Haan ontving geel op de overtreding van Lidewij Welten.

Floor de Haan maakte niet bewust overtreding in finale op Lidewij Welten

De wedstrijd was tot de laatste minuut spannend. Waar Amsterdam misschien wel iets meer verdiende, was het Den Bosch die via een strafcorner de wedstrijd won. In de laatste paar minuten speelde Amsterdam met tien man, Floor de Haan moest door een overtreding op Lidewij Welten met geel het veld verlaten. 

“Het zat er gisteren zeker wel in en ik vind het ook onverdiend dat we niet hebben gewonnen. Alle schroom hadden we van ons af gehockeyd. We speelden veel beter dan de eerste wedstrijd. Desondanks, baal ik heel erg dat we niet hebben gewonnen. Achteraf gezien denk ik dat we misschien toch net iets meer kansen hadden moeten creëren”, aldus Floor de Haan.

Kleine verschillen

Het leek er inderdaad op dat Amsterdam prima het niveau van Den Bosch kon bijbenen. Waar het vorige week nog een fletse bedoeling leek, was Amsterdam gisteren weer de ploeg zoals we die kennen. Aanvallend, snel en met vooral goed verzorgd spel, is hoe we de ploeg kennen. Het verlies van Eva de Goede was gisteren niet te merken: “We zijn heel erg aan elkaar gewaagd. Ook in de competitie en in de EHL waren de verschillen al klein”.

“Het was geen lompe tackle op haar lichaam”

Floor de Haan (links) bespreekt met haar teamgenoten hoe het donderdag anders had gemoeten.
Floor de Haan (links) bespreekt met haar teamgenoten hoe het donderdag anders had gemoeten. Foto: Roel Ubels

Lompe tackle

De wedstrijd leek gisteren in eerste instantie af te stevenen op shoot-outs. Amsterdam had vaker de bal en Den Bosch had moeite om het spel over te nemen. Het loerde op de counter. Toch veranderde de wedstrijd vijf minuten voor tijd volledig. Amsterdam-speelster Floor de Haan kreeg geel door een overtreding op Lidewij Welten en moest de rest van de wedstrijd vanaf de bank toezien hoe haar teamgenoten de gelederen probeerden dicht te houden: “Ik kan niets anders zeggen dan dat het domme pech is. Lidewij had de bal en ik kwam van achter met mijn stick. Omdat zij voor mij langs sneed, kon ik er niet goed bij. Uiteindelijk probeerde ik de bal te raken, helaas raakte ik ook haar stick. Het was geen lompe tackle op haar lichaam. Ik vind het wel heel vervelend dat Lidewij geblesseerd de wedstrijd moest opgeven”.

Floor de Haan (midden) en Lidewij Welten hadden het vaker met elkaar aan de stok in de wedstrijd.
Floor de Haan (midden) en Lidewij Welten hadden het vaker met elkaar aan de stok in de wedstrijd. Foto: Roel Ubels

Blessure Welten

En inderdaad, meteen na het incident ontving de Haan een gele kaart en moest Welten strompelend het veld verlaten. Zij had namelijk in het duel, waarschijnlijk door een onverwachte beweging, last gekregen van haar hamstring. Een blessure die misschien voor haar gevolgen zou kunnen hebben voor het EK en de Olympische Spelen. De Haan: “Natuurlijk baal ik heel erg voor Lidewij dat ze geblesseerd raakte door mijn actie. Ik deed het niet met opzet en ik vond het erg vervelend dat zij uit balans raakte. Zulke dingen gebeuren soms in het hockey. Ik vind het wel vervelend dat het door mij kwam. Ik ga haar vandaag zeker nog even een appje sturen”.

Bekijk ook hier de samenvatting van de finale:

Reageer