Giles Bonnet:"Optimistich dat we in Londen concurrerend kunnen zijn." | Hoofdklasse Hockey Nederland

Giles Bonnet:"Optimistich dat we in Londen concurrerend kunnen zijn."


Zuid Afrikaans bondscoach Giles Bonnet plaatste zich met zijn hockeysters vorige week zaterdag in Delhi voor de Olympische Spelen.
Giles, wat heeft jullie kwalificatie gedaan met jullie?
Winnen in India op zaterdag 25 februari en rechtstreeks kwalificatie voor Londen 2012 via het Olympisch kwalifictietoernooi  heeft eindelijk een einde gemaakt aan alle speculaties en discussies  over  het Zuidafrikaanse  dames team in Londen. Het team is uniek in de geschiedenis van de Olympische spelen omdat het de enige ploeg  is die zich tweemal kwalificeerde  voor dit evenement.Wat dit heeft gedaan is dat het team hun prestaties in een korte tijdsterk  zijn toegenomen. Deze beperking van het tijdsbestek  heeft ertoe geleid dat het team enkele belangrijke stappen heeft gemaakt. Deze hebben plaatsgevonden zowel op het veld als het  binnen de dynamiek van het  team. Er ontstond  een nieuwe energie en geloof in het team.
En nu?
In de volgende  periode  kijken we uit naar het zien van de voortzetting van de vorm van de  in Europa spelende nationale spelers. Nadat de competities in mei eindigen, zal het nationale programma vervolgens weer  herstarten.
Twintig maanden geleden  zijn we  begonnen met het team een versnelde programma met uitzicht op Londen aan te bieden. Dit plaatste het team twee jaar achter alle andere landen met een vier jaars Olympische cyclus, maar we zijn optimistisch dat met het huidige programma het team zal blijven groeien om concurrerend in Londen te worden.

Reageer