Goud voor Jong Oranje dames

De dames van Jong Oranje zijn Europees Kampioen. In Waterloo won de ploeg van Alyson Annan in de finale met 2-0 van Duitsland. De doelpunten kwamen op naam van Lieke van Wijk en Macey de Ruiter.

Jong Oranje Dames EK RU

De Duitse dames starten goed aan deze finale en krijgen al na vijf minuten een eerste grote kans op de openingstreffer. Na een mooie individuele actie ziet Charlotte Stapenhorst haar schot echter op de paal belanden. Oranje heeft meer geluk. Na tien minuten spelen mag Lieke van Wijk voor het eerst aanleggen op kopcirkel en daar laat ze wederom zien over een super corner te beschikken. Zij sleept Nederland naar 1-0. Zeven minuten later is het vervolgens weer raak voor de Oranje dames. Dit maal is het Macey de Ruiter die uit de rebound de voorsprong verdubbelt.  Halverwege deze helft krijgt van Wijk de kans nog om al vroeg de wedstrijd in het slot te gooien wanneer de ploeg van Annan een strafbal krijgt toegekend. Haar inzet raakt echter de paal en dus houden de Duitse dames hoop op een comeback. Zij komen in de tweede helft ook sterker de kleedkamer uit maar het lukt ze, ondanks meerdere corners, niet om de aansluitingstreffer te maken. Na zeventig minuten staat het nog steeds 2-0 en daarmee pakt Oranje het goud.

Zonder een wedstrijd te verliezen wint Nederland het Europees Kampioenschap onder 21. Duitsland pakt het zilver en het brons is voor Engeland dat in de troostfinale met 2-0 van Spanje won.

Ook de Nederlandse heren kunnen de titel pakken. De ploeg van Sjoerd Marijne treedt om 18:00 uur aan voor de finale tegen Duitsland.

Reageer