Hockeynieuws uit de dagbladen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockeynieuws uit de dagbladen

Elke maandag een kleine greep uit wat de dagbladen schrijven over de afgelopen speelronde.

Bob de Voogd
Bob de Voogd blokkeert de bal

Sebastiaan Westerhout: Wedstrijden tegen Pinoké en Laren van cruciaal belang’

Na de nederlaag tegen Tilburg hebben de heren van Schaerweijde elkaar deze week even goed de waarheid verteld, zo meldt Sebastiaan Westerhout in het AD/Utrechts Nieuwsblad. “Het was deze week even alle hens aan dek. We hebben dinsdag even met het bestuur erbij gezeten en het werd duidelijk dat er wat dingen moesten gebeuren. Donderdag zijn we nog uit eten geweest en hebben we ook nog goed met elkaar gepraat. Het bleek toch dat sommige spelers niet honderd procent ervoor leefden.” Met het bestuur en de begeleidingsgroep besloot het team toen dat de komende weken waarin het team speelt tegen Pinoké en Laren, van cruciaal belang zijn. De eerste horde is inmiddels genomen. De ploeg won met 2-1 van Pinoké. Westerhout geeft toe dat het niet het mooiste hockey was wat zijn team liet zien maar is heel blij met de punten. “We hebben de laatste minuut alles weggescoopt vanaf achteren. We hebben echt keihard geknokt met z’n alle, met het mes op de keel.”

Alexander Cox: ‘Ik steun David maar wat betreft gaat hij liever niet naar HIL’

Afgelopen zondag won Kampong de topper tegen Rotterdam. Coach Alexander Cox vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad dat het niet winnen van topduels vorig jaar ‘echt een issue was’.  “Misschien was het ook wel zo dat we niet altijd het niveau haalden, maar nu zijn we weer een jaar verder. We voelen ons nu ook een topteam. We hebben het Rotterdam onmogelijk gemaakt. Dat was ook precies de bedoeling. De tactiek en mentale weerbaarheid beslissen dit soort wedstrijden en wat dat betreft zijn we vandaag dik geslaagd,” aldus de trotse coach. Iets minder blij is hij met de deelname van keeper David Harte aan de Hockey India Lague. “Ik steun David, maar wat mij betreft gaat hij liever niet. Als coach zit ik er niet op te wachten.” De keeper werd vrijdag voor 11.000 dollar gekocht en is daarmee de slechtst betaalde buitenlandse hockeyer in de Indiase competitie.

Reinoud Wolff: ‘We zijn in de aanval voorspelbaarder zonder Seve’

In het AD/Rotterdams Dagblad vertelt Rotterdam coach Reinout Wolff na de verloren wedstrijd tegen Kampong dat zijn ploeg in de aanval wat voorspelbaarder is zonder Seve van Ass. “We missen een geweldige international die ook nog eens heel goed in vorm was. Daarom heb ik Willem Hertzberger er weer bijgehaald, anders zijn er te weinig middenvelders. Meer smaken hebben we niet.” De wedstrijd had nog een naar staartje omdat Rotterdam Bas Campbell zag uitvallen met een dikke enkel. De coach zag zijn team tegen Kampong een goede eerste twintig minuten spelen. “Het is niet meer dan logisch dat je dat niet de hele wedstrijd volhoudt, maar Kampong maakt dan uit drie kansen twee goals en dan kantelt de wedstrijd. In de tweede helft maken we terecht de 2-1 maar dan krijgt Hidde Turkstra een vreemde groene kaart en maakt Kampong 3-1.” Dat het uiteindelijk 5-1 wordt maakt wat de coach betreft niet uit. “Daar lig ik geen seconde wakker van.”

De Voogd profiteert van ‘sticks’ afschaffing

Bob de Voogd (foto) tikte zondag tegen HGC de 2-1 binnen met zijn stick boven zijn hoofd. Hij profiteerde hiermee dus van de afschaffing van de ‘sticks’ regel. Aan de NOS vertelt hij: “Ik liep weg en zei ‘lekkere regel’! Nou ja, het was inderdaad vlak voor rust een goal maar nog belangrijker is dat we na rust de 3-1 en 4-1 er achteraan maken waardoor we de wedstrijd op slot gooien en ‘m uit kunnen spelen.” Glimlachend voegt hij eraan toe: “Maar het is inderdaad een mooie regel, zeker voor dit soort situaties. (..) Ik hem ‘m ook wel eens zo gemaakt toen het niet mocht dus ja, je ziet gewoon die bal en als je daar in de cirkel staat wil je gewoon heel graag scoren dus dan tik je ‘m er snel in.”

Luke Doerner: ‘Dit is wel een enorme verrassing’

In de Gooi- en Eemlander laat overgekomen Australiër Luke Doerner duidelijk merken heel blij te zijn met de overwinning op Bloemendaal. “Dit is wel een enorme verrassing. Ik zag vorige week tegen Den Bosch en op de trainingen al dat sommige zaken beter gingen, maar zo’n resultaat had ook ik niet verwacht. Een grote opsteker, zeker voor de spelers die bijna vier maanden lang alleen maar nederlagen moesten verwerken.”

 

Comments (1)

  1. ik word een beetje moe van die reinoud wolff….kampong was gewoon een klasse beter, heb het zelf mogen aanschouwen en dat lag echt niet aan een groen kaartje of dat seve niet meedeed, wat een onzin….

Reageer